5 cèntims de Shakespeare: “No more Shakespeare” i Els dolents de Shakespeare amb Manel Barceló

Comparteix-ho amb els teus amics:

Olot Cultura presenta dijous una conferència no acadèmica al voltant de la figura i l’obra de Shakespeare, a càrrec de Ramon Simó, actual director del Grec de Barcelona.

20151020.No more Shakespeare

Una activitat complementària del cicle In between que segueix el divendres amb l’espectacle Els dolents de Shakespeare protagonitzat per Manel Barcleó.

Ramon Simó és el responsable de la xerrada que organitza Olot Cultura en relació al cicle In between, el qual porta a Olot durant aquesta tardor diversos espectacles d’arts escèniques de l’obra de William Shakespeare. La xerrada, titulada “No more Shakespeare” serà el dijous 29 d’octubre, a les 20 h, al Teatre Principal d’Olot.

Ramon Simó la presenta així:

“És molt fàcil elogiar Shakespeare, fins i tot venerar-lo.  El seguim com qui segueix un déu i fins i tot arribem a considerar-lo l’inventor de la humanitat tal com l’entenem des del renaixement.  Ara bé, tot són virtuts? Podem atrevir-nos a dir o pensar que el llegat de Shakespeare no és només bo? Encara podem ser una mica iconoclastes o ja ho donem tot per fet?  De veritat ens agrada Shakespeare?  I és de veritat el nostre contemporani?  Potser hem convertit el gran poeta en una excusa acadèmica, en una estratègia comercial, en una medalla que ens pengem al pit i en un dels grans arguments del cinisme de la nostra cultura.  Podem riure amb/de Shakespeare?”

Es muntarà una mena d’altaret de santeria a Shakespeare, s’ironitzarà de la “bardolatria” i es donarà una fòrmula en forma de recepta de cuina per saber com escrivia Shakespeare. Es presentarà la seva obra com una de les indústries culturals més poderoses del món i ens en riurem de la incapacitat que tenim de venerar el passat en comptes d’afrontar el present. Tot plegat acompanyat amb música i, també, alguns arguments seriosos.

Ramón Simó, és l’actual director del festival Grec de Barcelona, també ho ha estat de FiraTàrrega. És professor de l’Institut del Teatre i director de teatre i signa el muntatge Els dolents de Shakespeare, protagonitzat per Manel Barceló, que es podrà veure l’endemà de la xerrada al Teatre Principal d’Olot.

I DIVENDRES, MANEL BARCELÓ SERÀ TOTS ELS DOLENTS DE SHAKESPEARE

L’actor Manel Barceló serà un dels primers de representar el text Els dolents de Shakespare de Steven Berkoff ara que, després d’haver-lo portat a arreu del món, l’autor anglès ha permès a altres actors d’interpretar-lo.

Durant aquest monòleg de noranta minuts, el protagonista haurà de lluitar amb els dolents i a la vegada contra els dolents tot intentant resistir la temptació de caure al costat fosc. Entrarà en uns personatges dels quals costa molt sortir. L’actor ens acompanyarà en un recorregut on veurem totes les cares dels malvats: el seu costat feble, les seves contradiccions, però també ens mostrarà la seva força, el seu poder.

Els dolents de Shakespeare s’ha programat el divendres 30 d’octubre, a les 21 h, al Teatre Principal d’Olot. El preu de les entrades va de 3 a 14 euros. Es poden comprar anticipades a www.olotcultura.cat o de forma presencial al Teatre i a Can Trincheria.