50.000 passatgers afectats pel robatori de cable de coure a Rodalies

Lluís Vilaró: Imatge de passatgers fent cua per comprar els bitllets a Granollers Centre.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El pla especial de mobilitat ha funcionat tal com Renfe esperava i continuarà operatiu en els propers dies

Lluís Vilaró: Imatge de passatgers fent cua per comprar els bitllets a Granollers Centre.
Lluís Vilaró: Imatge de passatgers fent cua per comprar els bitllets a Granollers Centre.

ACN Barcelona .- El robatori de cable de coure dimarts a la matinada a Rodalies ha afectat uns 50.000 passatgers de les línies R2 nord, R8 i R11 en aquesta segona jornada, segons ha informat Renfe, que també ha valorat que el pla especial de mobilitat s’ha desenvolupat tal com s’esperava aquest dimecres. El pla continuarà funcionant en els propers dies, amb el 50% de combois circulant a la R2 nord i la R11. Pel que fa al servei d’autobusos complementaris, 4.000 passatgers l’han utilitzat entre Granollers i Barcelona a la R2 i entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre a la R8. De moment, no hi ha data per a la normalització del servei de Rodalies. Per la seva banda, Adif ha formalitzat la denúncia pel robatori als Mossos d’Esquadra aquest dimecres, tal com han confirmat fonts de l’empresa.

Molts dels usuaris de Rodalies s’han llevat més d’hora aquest dimecres per agafar el tren o han planificat el viatge sumant-hi més minuts. Les conseqüències del robatori de 360 metres de cable de coure entre les estacions de Mollet-Sant Fost i La Llagosta (Vallès Oriental) dimarts a la matinada s’allargaran durant dies, tal com va assenyalar el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez- Pomar, i han confirmat fonts de Renfe a l’ACN aquest dimecres.

Mentre no es normalitzin els serveis, Renfe ha implantat un pla per als usuaris de les tres línies afectades, amb un increment del temps de viatge de 20 minuts a la R2 nord i la R11 i reforç de les connexions per autocars també a la R2 nord i la R8.

Pel que fa a la R2 nord, circulen dos trens per hora i sentit entre Sant Celoni –Granollers-Gavà i entre l’aeroport i Sant Andreu Comtal. La línia també s’ha reforçat amb un servei complementari d’autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers poden enllaçar amb els trens de rodalies de la R3 i la R4, així com amb el metro o l’autobús.

Quant a la línia R8, el recorregut entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre només es cobreix amb autocar, tot i que s’ha mantingut el servei habitual en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat.

Per la línia R11, entre Portbou i Barcelona per Girona, hi circulen dos trens per hora i sentit. En un comunicat, Renfe i Adif van recordar que els viatgers poden utilitzar a Montcada les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.

Renfe ha introduït els horaris amb els noves freqüències de pas a la pàgina web. Per informar els clients, Renfe i Adif han reforçat el servei d’atenció amb 50 persones a les estacions afectades.També s’informa els viatgers mitjançant la megafonia de trens i estacions, via twitter i l’app de Rodalies i els webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.adif.es; així com al telèfon 900 41 00 41.

Tot i els canals habilitats, no s’han evitat les queixes d’usuaris com els que han arribat a les 8 del matí a Granollers Centre, que s’han assabentat dels horaris dels trens i dels autobusos a l’estació. El director de Rodalies a Catalunya, Fèlix Martin, ha explicat que els tècnics de Renfe “han estat treballant tota la nit” però que els horaris no han pogut aparèixer a la web fins les “07:30 i les 08:00”.

El robatori del cable de coure de dimarts a la matinada va produir retards de 25 i 30 minuts de mitjana, tot i que en alguns casos superiors a l’hora, en els 200 trens que circulen diàriament per les línies R2 nord, R8 i R11 i va afectar 60.000 passatgers al llarg de la jornada, que suposen el 15% dels usuaris diaris de Rodalies, segons va explicar Gómez-Pomar en una visita a l’Estació de Sants per tractar la situació.

Denúncia per via telemàtica als Mossos d’Esquadra

Adif ha formalitzat aquest dimecres la denúncia als Mossos d’Esquadra en el marc d’un procediment telemàtic acordat per a aquests casos, segons han explicat fonts de l’empresa a l’ACN. Tècnics d’Adif i els Mossos d’Esquadra van estar sobre el terreny aquest dimarts recollint informació i proves per formalitzar una denúncia al màxim completa possible, han apuntat les mateixes fonts.