50 anys d’INTEGRA

Comparteix-ho amb els teus amics:

El juliol de l’any 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot.

El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores. El juliol de l’any 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores.

Aquest mateix any 1968, al mes de desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de “Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca”.

50 anys després, i amb dos canvis de nom, INTEGRA és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que era necessari disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

Actualment gestionem els següents serveis:

1. CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
2. CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIIIÇ
3. STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
4. CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
5. Residència Vora-Riu
6. Lleure Integra

Des d’aquests serveis oferim atenció a 450 persones cada any, i compten amb un equip de 84 professionals.

Aquests 50 anys han estat possibles gràcies a l’esforç, constància i implicació de moltes persones, entitats, empreses, administració i dels professionals que hi han treballat. Volem celebrar aquest aniversari amb tots ells i per això hem preparat un seguit d’activitats obertes a tothom: una exposició i subhasta de quadres realitzats pels usuaris de l’àrea d’adults, la projecció d’un reportatge realitzat pels alumnes del programa Pont de l’escola Joan XXIII, xerrades i una festa amb cercavila, dinar popular i concert, a tall d’exemple.

Totes aquestes activitats persegueixen una doble finalitat. La primera, donar a conèixer l’entitat i la nostra tasca.

La segona, recaptar fons per continuar millorant la qualitat de l’atenció que oferim a les persones ateses als nostres serveis, amb activitats puntuals durant aquest any i ampliant el nombre de col·laboracions periòdiques de persones i empreses.