50 persones seran contractades en el marc del projecte Treball als barris sud i centre de Vic

Tret de sortida del projecte d'enguany
Comparteix-ho amb els teus amics:

El projecte Treball als barris sud i centre de Vic és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Vic i és finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El projecte complementa les actuacions que es porten a terme en el marc dels plans de barris en relació als àmbits de la promoció econòmica i la formació i la inserció ocupacional. Enguany és el vuitè any que l’Ajuntament de Vic s’acull a aquesta convocatòria del SOC.

Tret de sortida del projecte d'enguany
Tret de sortida del projecte d’enguany

Com a novetat, i tal com es va aprovar al darrer ple municipal, la gestió del projecte d’enguany concedit a l’Ajuntament de Vic, la realitza Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement.

En total, el projecte Treball als barris sud i centre de Vic s’estructura al voltant de quatre programes: dos dispositius d’inserció laboral (un d’ells per a treballar específicament amb persones joves), un a casa d’oficis i els plans d’ocupació. En total, en aquests programes, en formaran part 50 persones, algunes que ja han estat contractades i d’altres que es contractaran al llarg de l’any. D’aquestes 50 persones, 43 són contractades per un any i la resta per sis mesos.

– Dispositiu d’inserció laboral: 6 persones són contractades durant un any per treballar, juntament amb el Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Vic, atenent, orientant i assessorant a persones que busquen feina. El dispositiu s’ubica a l’Oficina Municipal del Remei.

– Viajove: dispositiu d’inserció laboral que treballa específicament la inserció i orientació sociolaboral de joves. En aquest programa hi treballen dues persones que són educadors/es socials.

– Casa d’oficis: curs d’un any de durada que combina formació teòrica i pràctiques laborals. Enguany es fan tres especialitats: cuina, animació sociocultural i noves tecnologies. A cada mòdul hi participen 10 alumnes (en total 30) i cada grup té el seu monitor/a de referència. La cap d’estudis, una administrativa i una tècnica de suport per a realitzar la formació dels tres mòduls complementen l’estructura d’aquest programa. És destinat a menors de 25 anys.

– Plans d’ocupació: es contracten 2 dinamitzadors/es comunitaris, 2 dinamitzadors/es comercials i 2 agents cívics, per a treballar al territori d’actuació dels dos plans de barris.

L’import total subvencionat pel SOC per dur a terme aquests projectes de Treball als barris sud i centre és de 756.978,84€.