6 anys i més de 6.000 arxius de vídeo donats per elgarrotxi.cat a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

elgarrotxi.cat és l’únic mitja audiovisual que cedeix el seu material a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Al novembre de 2013 elgarrotxi.cat i l’ajuntament d’Olot, van signar un conveni pel qual elgarrotxi.cat es comprometia a la donació i cessió dels drets d’explotació del fons d’elgarrotxi.cat amb destinació a l’Arxiu comarcal de la Garrotxa (ACGAX), per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general.

Elgarrotxi.cat fa la transferència de les imatges a l’ACCGAX dues vegades a l’any (juny i desembre). Actualment i encara que no especifica el conveni, sempre es transferirà a part de la imatge editada, l’arxiu original. Cal destacar que les donacions s’efectuen sense cap mena de contraprestació. Així mateix cedeix de forma gratuïta i exclusiva els drets d’explotació de les imatges de l’FGC a l’Ajuntament d’Olot.

Amb aquest conveni elgarrotxi.cat, es converteix amb l’empresa privada amb més aportacions de documentació audiovisual, sense ànim de lucre, de la comarca. Així els arxius de propietat d’elgarrotxi.cat, que aporten tota mena d’imatges tant com de festes majors, exposicions, notícies, esports entre altres, queden a disposició publica.

La creació d’un referent

Elgarrotxi.cat va néixer fa quatre anys, amb la finalitat de divulgar l’agenda soci cultural de la comarca, a causa de la falta d’un punt de referència on es poguessin consultar totes les activitats i esdeveniments de la comarca. Un cop començat es va veure que no només calia un lloc per l’oci, la cultura i les notícies més rellevants de la comarca, sinó també per donar veu, a totes les entitats i diferents grups associatius de la Garrotxa. Des de llavors elgarrotxi.cat, malgrat la falta de recursos econòmics i humans, ha anat evolucionant i creixent en nombre d’audiència i de continguts, ja que la demanda ho fa possible.

Elgarrotxi.cat es complau a poder haver estat d’utilitat en algun enregistrament per la Generalitat de Catalunya que va demanar autorització per utilitzar les nostres imatges, o com el vídeo del pessebre vivent de Santa Pau, que va estar utilitat pel reconegut periodista Quim Monzó en un dels seus articles d’opinió a La Vanguardia, entre altres institucions o associacions que han pogut fer servir el treball fet perelgarrotxi.cat.

El secret de l’èxit

És evident que elgarrotxi.cat és un mitjà que transmet la informació ràpidament, sense censures, amb total transparència i partidismes i s’apropa a la necessitat que la societat té de fer difusió del que fa. No soms un mitjà de comunicació típic, soms independents, som gent amb ganes de fer coses per la nostra comarca. Això i el suport de molta gent, ha permès que elgarrotxi.cat sigui cada dia més gran, el treball, la il·lusió, les ganes i fins i tot les crítiques que consirem totes bones, perquè ens fan més forts i són la nostra guia per seguir endavant, per continuar el que s’ha de continuar, per corregir el que s’ha de corregir, etc. Elgarrotxí és una empresa d’èxit perquè fa el que vol i el que pot i fins i tot a vegades una mica més.

Ara per ara, hi ha algun mitja local (que no cal mencionar) que malgrat les enormes polèmiques retribucions de diners públics, ens vol imitar i inclús copiar la nostra manera de connectar amb la gent, però no ho aconsegueix com ho fem nosaltres el que demostra que es poden fer productes que agrada la gent sense haver de gastar gaires diners. Les dades així ho demostren.

Líders

Soms el primer diari digital creat com a tal i a la Garrotxa fa quasi 10 anys, això no ens ho treu ningú, i les dades d’audiència ens demostren que soms unes de les 10 webs locals de la demarcació de Girona líder d’audiència segons la comparativa de l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). Així ho demostra les més de 122.000 persones que es varen connectar a elgarrotxi.cat durant el 2018 i una mitjana de 25.230 usuaris habituals a la web, segons Google Analytics. En xarxes socials també tenim gran suport, entre totes les plataformes sumem més de 16.000 seguidors.

Per localitzacions per ordre, la demarcació de Girona se situa en primer lloc, seguida de Barcelona i la resta de l’estat. I amb relació a la comparativa de la resta de mitjans locals tradicionals com TV i Ràdio locals i setmanaris, estem per sobre de la mitja, segons dades trimestrals de l’IDESCAT i EGM.

Per últim, agrair a les empreses que ens donen el seu suport, institucions que creuen en nosaltres, als col·laboradors que ens ajuden a continuar fent difusió del més interessant de la comarca, la nostra gent.

Comparteix-ho amb els teus amics: