6è Combat de Corrandes i 13a Calçotada Popular, tot al meteix dia a Montagut

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Greda s’ha vist obligada a canviar el lloc on feia la calçotada habitualment (el Firal d’Olot), degut a que el nou Pla d’Usos del Firal aprovat recentment prohibeix cuinar-hi. És per això que la organització ha decidit aprofitar el canvi d’emplaçament per a millorar el format. Enguany, l’Assemblea de Joves de la Garrotxa (AJG), el grup de Joves de Montagut i la Greda s’han coordinat per dur a terme (conjuntament i al mateix dia) els dos actes de cultura popular més concorreguts i importants de la Garrotxa: el 6è Combat de Corrandes i la 13a Calçotada Popular.

Vídeo: 5è Combat de Corrandes a Montagut 2014
[vimeo url=”https://vimeo.com/95132813″ width=”560″ height=”315″]

L’acte es celebrarà l’11 d’abril a Montagut; i no només comptarà amb el format habitual de dinar concurs, sinó que a partir de les 9.30h del matí a la Plaça de l’Església també s’organitzarà la Fira d’Entitats i Moviments Socials i la Fira de Productes Agroecològics que normalment acompanyen la Calçotada Popular. Enguany, com a novetat s’estrenarà el Mercadet Local, on s’oferiran productes km.0 elaborats al municipi de Montagut i Oix. Paral·lelament, també hi haurà actes culturals: exhibició de talla de fusta a càrrec de Kiku Pujol, música i balls tradicionals.

Vídeo: 12a Calçotada Popular de la Garrotxa 2014
[vimeo url=”https://vimeo.com/90435689″ width=”560″ height=”315″]

La calçotada popular serà al voltant de les 14h; constarà d’amanida ecològica, calçots -amb la seva salsa- i botifarra del poble amb fesols. Pa local, aigua, vi d’Espolla i cafè inclosos en el preu de 12 euros. També hi haurà alternativa vegetariana per tots aquells que la demanin. Podeu fer les reserves a combatdecorrandes@gmail.com. No badeu que els tiquets són limitats!

Havent dinat es donarà pas al VI Combat de Corrandes, que vindrà carregat de dosis il·limitades de cant improvisat i humor. Com ja va sent tradició, l’orquestrina estarà formada per en Guillem Ballaz i l’Albert Dondanza “Don”, i la “ponicana” serà la Marta Rius. Aquest any el jurat estarà format per en Manelic de Pera, músic tradicional de l’Alta Garrotxa; en Carles Fontfreda, membre dels mítics grups comarcals Deu n’hi Duo i Xucu-pa; en Roc Casagran, escriptor sabadellenc especialitzat en novel·la i poesia amb varis llibres premiats; i com cada any, en Gustinet d’Espolla, organitzador de la trobada de cantadors d’Espolla, trobada referencial de la glosa. Entre tots decidiran quins concursants passen les successives rondes del combat, i quins s’emporten els premis al “Corrander garrotxi” i al “Corrander major”.

L’acte el tancarà Josep Mª Cantimplora. L’ “after-combat” no podia acabar d’una altra manera; les cançons de l’encaputxat més famós dels Països Catalans posaran el punt final a una jornada que esperem que de ben segur serà tot un èxit.

Per a més informació i programació, visiteu: www.combatcorrandes.blogspot.com/.

Comparteix-ho amb els teus amics: