7 càmpings gironins entre els millors d’Europa

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el decurs del CMT, 7 càmpings de les comarques de Girona van rebre ahir el prestigiós guardó “Best Càmping 2014” que atorga l’ADAC ( l’Associació automobilística amb més socis d’Alemanya) i el club automobilista holandès ANWB. Són la meitat dels que l’han rebut a España. Els càmpings gironins guardonats són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas San Josep de Santa Cristina d’Aro, La Ballena Alegre, l’Àmfora i les Dunes de l’Estartit i el Delfín Verde de Torroella de Montgrí. A Catalunya han rebut aquest reconeixement 12 càmpings i 15 a Espanya. Aquest guardó demostra la bona salut del sector i ratifica que són un referent quant a destinació turística d’alta qualitat . El “Best Càmping 2014” permet als càmpings ser inclosos en la guia que edita l’associació automobilística amb més socis d’Alemanya, l’ADAC. Es tracta del premi més important d’Europa i suposa la qualificació 5 estrelles als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis.

camping

El sector del càmping deixa un impacte econòmic total a Girona de més de 381 milions d’euros
Els càmpings de les comarques de Girona van rebre entre gener i octubre de 2013 un 6’4 per cent més de visitants alemanys que durant el mateix període de l’any anterior. En concret, 77.197 persones procedents d’Alemanya van pernoctar als càmpings de la demarcació, mentre que al 2012 van ser 72.589. El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat avui en una roda de premsa que s’ha fet en el marc de la fira CMT de Stuttgart ( la fira de càmpings més importants d’Europa) que “cal tenir en compte que per a molts càmpings, per exemple els de la badia de Roses, el turisme alemany representa el 50 per cent dels visitants” “El turisme alemany és molt important per a la desestacionalització de la temporada perquè és un visitant que ocupa els càmpings de maig a setembre”, hi ha afegit Gotanegra.
D’altra banda els càmpings de les comarques de Girona han generat durant el 2013 més de 7’5 milions de pernoctacions, una xifra similar a la de l’any anterior. És una dada important si es té en compte que els 77 per cent dels càmpings estan tancats durant la temporada d’hivern.
Pel que fa a l’activitat econòmica dels càmpings de la demarcació, les darreres dades que fan referència al 2012 indiquen que el sector genera uns ingressos anuals en allotjaments de 149 milions d’euros i 26 milions en l’apartat de serveis. A més, deixa un impacte econòmic fora dels establiments de més de 206 milions d’euros. Així doncs, l’impacte econòmic total del sector del càmping a Girona és de més de 381 milions d’euros.

15 càmpings gironins al CMT de Stuttgart
Al CMT de Stuttgart, a Alemanya, ( que se celebra del 10 al 19 de gener) participen 15 càmpings gironins ( Aquàrius, Las Dunas, La Ballena Alegre 2, Bassegoda Park, Cala Gogó, Las Palmeras, Bella Terra, Cala Llevadó, Vell Empordà, Delfín Verde, Salatà, Illa Mateua, Internacional de Calonge, Àmfora i Neus) i estan en un espai especial dins l’estand de Catalunya. En aquesta fira hi ha les últimes novetats, innovacions i tendències del sector i s’hi apleguen els millors professionals i empreses del sector. La CMT rep 210.000 visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors de 95 països i regions.

Girona és l’únic província d’Espanya on hi ha més places de càmping que places hoteleres (en concret el 50,7 per cent del total de les places turístiques en temporada alta).
Els càmpings de les comarques de Girona ofereixen als visitants la possibilitat de passar uns dies en contacte amb la natura en un entorn privilegiat i a un preu molt competitiu. En els últims anys, han fet un esforç per modernitzar-se i adaptar les seves instal•lacions a la demanda dels clients, cosa que fan constantment. Disposen de bungalows i una oferta de mobil-home perfectament adaptat per poder obrir també en temporada baixa. A més, disposen de piscines climatitzades i tot tipus de serveis per oferir la màxima comoditat als clients. Són autèntics parcs de vacances, on es pot trobar instal•lacions esportives, zones infantils i grans espais per a que els nens puguin passejar en bicicleta i tot això en un entorn privilegiat.

Associació de Càmpings de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics: