89 platges de Catalunya reben les Banderes Blaves que certifiquen la seva qualitat

SABATÉ, SERGI - ACN · ID 108570/894739 El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb els alcaldes i regidors dels municipis que han rebut Banderes Blaves
Comparteix-ho amb els teus amics:

89 platges i 24 ports de Catalunya han rebut aquest divendres les Banderes Blaves que certifiquen la seva qualitat d’aigua, de manteniment de les instal·lacions i dels serveis cap als seus usuaris. Les platges guardonades també compten amb la garantia de tenir tots els equipaments necessaris i els serveis de salvament, després que l’estiu passat el 96% de les platges catalanes van obtenir una qualitat excel·lent, segons els controls de l’ACA. Pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquests distintius, que estan reconeguts internacionalment, “confirmen que som un país que gestiona amb exigència i rigor les seves platges” i que els ajuntaments fan bé la feina de garantir-ne la qualitat.

SABATÉ, SERGI - ACN · ID 108570/894739 El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb els alcaldes i regidors dels municipis que han rebut Banderes Blaves
SABATÉ, SERGI – ACN El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb els alcaldes i regidors dels municipis que han rebut Banderes Blaves

Les platges i els ports amb més qualitat de Catalunya han rebut aquest divendres les Banderes Blaves, un distintiu reconegut a nivell internacional. En total s’han premiat 89 platges, una menys que el 2013, i 24 ports, repetint la xifra de l’any passat. Per demarcacions, han obtingut Banderes Blaves 28 platges de Girona, 23 de Barcelona i 38 de Tarragona, mentre que pel que fa a ports han rebut el guardó 8 ports gironins, 9 barcelonins i 7 de tarragonins.

Els guardons els ha entregat al Port Ginesta de Sitges (Garraf) el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha donat les banderes i ha felicitat els alcaldes i regidors. Per Vila aquestes banderes “confirmen que som un país que gestiona amb molta exigència i rigor les seves platges i les seves aigües en general” i també les instal·lacions esportives portuàries.

“Quan diem que som un país amb vocació turística és perquè volem vincular-nos a la qualitat, a l’excel·lència i a l’exigència mediambiental”, ha declarat. Tot i això, pel conseller “les platges necessiten millorar” i ha assenyalat que el paper dels ajuntaments és que “han de participació en la neteja de platges, garantint el confort, la seguretat i l’ordenació de la mobilitat”.

Per l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, que ha recollit tres Banderes Blaves per tres dels seus ports, aquest distintiu suposa un “premi a l’esforç” conjunt entre els consistoris i el sector privat en la recerca d’aquesta “excel·lència com a destinació turística”. Tot i així, Forns ha assegurat que cal que els municipis turístics no es relaxin i continuïn treballant “per presentar-nos al món amb un nivell de qualitat molt notable”.

El distintiu Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor en col·laboració amb la Generalitat. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Pel Govern, l’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners. Durant l’estiu de 2013, el 96% de les platges catalanes van obtenir, de mitjana, una qualitat sanitària excel·lent, segons les analítiques efectuades per l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat de les nostres platges. ACN