9 mesos de presó per una mare que va deixar sols els seus fills menors per sortir de festa

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Audiència de Lleida ha desestimat el recurs de la defensa i confirma la pena imposada pel jutjat penal 2 de Lleida

L’Audiència de Lleida ha rebutjat el recurs presentat per la defensa contra la sentència del jutjat penal 2 de Lleida que va condemnar a nou mesos de presó una dona acusada de deixar sols a casa els seus fills de 5 i 8 anys al Pla de Sant Tirs, a la Ribera d’Urgellet (Alt Urgell) per sortir de festa amb la seva parella. Els fets van tenir lloc la nit del 19 de maig de 2014. Tot i que la dona va declarar al judici que només havia sortit a comprar tabac amb el seu nòvio, segons l’Audiència ha quedat demostrat que la dona “va deixar els menors sols a casa durant dues hores, de matinada, sense que ningú conegués aquesta situació i sense que els nens poguessin demanar ajuda a una altra persona si ho necessitaven”. La sentència recull també que la dona va ser localitzada per la policia en estat ebri en un control d’alcoholèmia, juntament amb la seva parella, i que els Mossos van trobar els nens dormint a casa. Se la considera responsable d’un delicte d’abandonament temporal de menors i la sentència és ferma.

La fiscalia de Lleida demanava 15 mesos de presó per la dona i la defensa en demanava l’absolució. El judici va tenir lloc el 24 de juliol de 2015 al penal 2 de Lleida i l’11 de novembre de 2015, el jutjat la va condemnar a nou mesos de presó. La seva defensa va recórrer i ara l’Audiència de Lleida ha confirmat la pena. Segons la fiscalia, una veïna de la dona va veure com sortia de casa a la nit deixant sols els seus dos fills menors d’edat a casa. La veïna va trucar el pare dels nens per informar-lo i aquest va trucar als Mossos per denunciar l’abandonament.

La dona va declarar per videoconferència ja que viu a Segovia i va al·legar que no té mitjans per desplaçar-se. Va negar haver marxat per anar de bars amb la seva parella actual i que va sortir un moment a comprar tabac mentre els nens dormien.

Segons un dels Mossos que va declarar va dir que aquella nit, a les 00:34h van aturar un vehicle que havia envaït una línia contínua. En ell hi viatjaven la dona i la seva parella actual, que va donar positiu al control d’alcoholèmia. Posteriorment, des de la comissaria els va arribar una denúncia d’abandonament de menors i es van dirigir a casa de la dona. Van esperar que arribés la mare, cap a les 2.20h i van comprovar que els nens estaven sols dormint en una de les habitacions de la casa.