A dos centres de Primària de la Garrotxa s’implantarà la jornada contínua

Comparteix-ho amb els teus amics:

Jornada contínua i 1r cicle d’Infantil

D’altra banda, Ruiz ha explicat que el pla pilot per adoptar la jornada contínua i compacta en centres d’Educació Infantil i Primària s’ampliarà dels set centres actuals a 25 fins al curs 2018-2019. De les 18 escoles que ho faran, 11 ja ho feien actualment, però no estaven sent avaluades. Les escoles que participen en la prova compleixen certs requisits i tenen l’acord de tota la comunitat educativa. Alguns centres que ho han demanat no s’hi han pogut acollir.

Els centres de Primària on s’implantarà la jornada contínua són cinc de Barcelona, i al Prat de Llobregat, Martorell (Baix Llobregat), Mieres, Beuda (Garrotxa), Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), Oliana, Urgellet (Alt Urgell), Tordera, Pineda de Mar (Maresme), Montseny, L’Hospitalet de l’Infant, Vandellòs (Baix Camp) i Ulldecona (Montsià).

Un altre pla experimental que s’ampliarà serà el d’escoles d’àmbit rural que inclouran classes de primer cicle d’Educació Infantil, P1 i P2, que habitualment formen part d’escoles bressol però no estan incloses en centres d’educació infantil i primària. Així, mentre que en l’actual curs hi ha set escoles que ho fan, el proper seran un total de 71. Estan situades en pobles petits, municipis de baixa densitat de població amb molts pocs alumnes d’1 a 3 anys, que compartiran classe i que com a màxim seran 10 infants. Compten amb l’acord del centre, les famílies i l’ajuntament.

Una altra novetat del proper curs serà que per primera vegada tots els alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO tindran un número identificador i estaran inscrit al Registre d’Alumnes de Catalunya. Aquest número serà comunicat pels centres a les famílies, i permetrà fer un seguiment homogeni dels alumnes al llarg de tota l’escolarització obligatòria i facilitarà la pràctica de tràmits electrònicament.

La preinscripció s’obrirà del 30 de març al 7 d’abril, i la matriculació serà del 13 al 17 de juny per a educació Infantil, Primària i primer d’ESO. Del 27 de juny a l’1 de juliol hi haurà la matriculació de segon, tercer i quart d’ESO.