En les Festes d’Olot es posaran en marxa mesures de prevenció contra actes terroristes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Malgrat que Olot és un nucli petit de població i possiblement no és un objectiu terrorista, durant les Festes del Tura es posaran en marxa diverses mesures per prevenir atemptats.

L’amenaça d’atemptat terrorista és real, és per això que es posaran en marxa diverses mesures en els actes més concorreguts de les Festes del Tura. La principal acció serà la d’instal·lar blocs de ciment per tancar els accessos als espais més freqüentats per vianants. Aquests blocs de ciment ja es varen poder veure en diversos carrers de la ciutat en motiu de la passada rua de Carnaval per impedir l’accés al recorregut. La Comissió de Seguretat de les Festes del Tura que està composta per ja fa dies que ultimen els preparatius de seguretat que preveu el nivell 4 d’alerta antiterrorista a tot Europa.

Registre i control aleatoris de motxilles

La novetat d’enguany serà el registres i controls aleatoris de motxilles per part la policia per evitar el consum d’alcohol de menors, els mateixos registres permetran detectar possibles objectes punxants, com ara ganivets o drogues.

Presència de cossos policials de paisa

Es donarà valor a la presència de cossos policials de paisa, que molts bons resultats han donat en les festes dels darrers anys.

Canvis en el recorregut de la Turinada

Hem de recordar que també que per motius de seguretat s’ha fet canvis en el recorregut de la Turinada perquè els accessos estiguin el més limitats possibles. Es manté la plaça del Carme com a punt de sortida de la Turinada, que seguirà per la ronda Sant Bernat, carrer Esgleiers, plaça d’Esteve Ferrer i Plaça del Mig.

Info: Comissió de Seguretat de les Festes del Tura

RELACIONAT:

Ja es poden recollir les polseres identificatives per als més menuts en cas que es perdin durant les Festes del Tura

L’aplicació per a dispositius mòbils de les Festes del Tura oferirà més serveis que mai

IMPORTANT: Nou recorregut de la Turinada i canvi d’horari del Ball de l’hora