A partir d’aquest dimarts ja es podran comprar les entrades del Festival El Mini

Comparteix-ho amb els teus amics:

10 anys d’un festival únic, d’aquells que encara tenen essència. Un festival fet de la manera més honesta i austera, per ple d’entusiasme i carinyo.

El Mini – Presentem una nova edició del festival de música Elmini, la desena, que tindrà lloc a la ciutat d’Olot entre el 12 i el 15 de març. Una nova edició i un nou any agafat amb moltes ganes i entusiasme, i amb un gran orgull d’haver-lo convertit, després de deu anys, en un dels festivals d’hivern de referència a Catalunya.

El més rellevant, com cada any, el seu cartell. Sempre diem el mateix, per ho hem tornat a fer, tornem a presentar un dels cartells més arriscats que s’han presentat, donant especial èmfasi a la música independent, alternativa i emergent.

El 12 al 15 de març – 4 dies de festival

Seguim la dinàmica de les últimes edicions amb actuacions concentrades en un cap de setmana, que començaran el dijous amb el concert que fa temps estem esperant tornar a veure. Damià Arr s rememorarà el seu primer concert, que va fer precisament a Elmini ara fa 8 anys.

Aquest any el divendres ens traslladem a El Torín, on tindrem el concert de l’artista internacional australià, Steve Smyth, amb un directe potentíssim que l’ha portat a girar amb bandes tan conegudes com The Killers. El directe de Big Black Rhino i el carisma de la seva cantant tancaran les actuacions del divendres 13.

L’endemà dissabte a la tarda, com no podia ser d’altra manera, continuem amb els ja consolidats “Concerts d’estar per casa”, aquest any amb uns artistes molt diversos i que encaixen a la perfecció amb l’essència d’aquests concerts de mini-format, amb una quarantena de públic i on els músics toquen “a pèl”, sense sonorització. Als “Concerts d’estar per casa” hi podrem veure, en acústic el projecte en solitari de Jordi Serradell; Eric Fuentes conegut per la seva mítica banda Unfinished Sympathy; a Alba Carmona; la valenciana Clara Andrés; Joan Colomo que no podia faltar en aquesta edició dels deu anys; i a Massa, la nostra proposta local i olotina d’enguany.

Dissabte a la nit continuarem gaudint dels concerts a la que sempre ha estat la sala per excel!lència i hist rica de Elmini, el teatre de l’Orfeó Popular Olotí. Adam Giles Levy obrirà una nit al teatre que seguirà amb el concert de Senior i el Cor Brutal. Qui podia pensar que Senior no formaria part del cartell dels deu anys de festival?

I sense canviar l’estructura dels últims anys, acabarem la nit de dissabte ballant sense parar, amb un concert elèctric i amb banda a la Sala Torín dels The Tiki Phantoms, una banda barcelonina coneguda ja internacionalment, que ens oferiran versions de tota la vida per amb un estil més que personal que barreja el Surf clàssic, Garage, Rock & Roll, spaghetti western.

No ens oblidem dissabte a la tarda dels concerts més punk, hardcore i desenfadats al Bar Bruixes. Aquest any amb Copdemar i Serpent, que ens sorprendran i molt, pel seu talent i qualitat en els seus temes.

CONSULTA PROGRAMACIÓ AQUÍ

3r Vermut Musical

El vermut ja és un altre acte fixe a Elmini, així que seguirem amb la tradició i a les 12 del migdia, just a sobre al Torín, a la plaça de l’arxiu, hi actuarà Kàfkia.

Ferran Palau, cloenda del festival

Ferran Palau és un dels artistes que més ens ha sorprès i que més encaixa amb la filosofia del festival. Ja el vam portar als “Concerts d’estar per casa” quan va treure el seu primer disc, i ara, després d’haver-se convertit en un dels artistes més valorat i de més qualitat de l’escena musical catalana, actuarà amb la banda sencera a la Sala Torín diumenge a la tarda, i serà l’encarregat de tancar aquestes deu anys d’un festival que encara li queda molta corda.

El festival

El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestió cultural, i que totes, de manera directa estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.

Elmini va néixer sota la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Aix ha fet que des de la primera edició i fins avui, que arribem ja a la desena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músic i públic.

En definitiva, Elmini és més que un festival. A més de voler acostar públic i artista mitjançant concerts íntims i de petit format, també vol ser una plataforma pels artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. Tot en un indret de Catalunya apartada de les grans ciutats, i on també es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastron miques, hist riques i culturals que té aquesta petita ciutat.