A punt la jornada d’educació inclusiva «Remoure per incloure»

Comparteix-ho amb els teus amics:

A punt la jornada d’educació inclusiva «Remoure per incloure»

El col·lectiu XAPEICAT (Xarxa de Professionals per a l’Escola Inclusiva de Catalunya) va néixer durant l’escola d’estiu de la Garrotxa de l’any 2018 organitzada pel Col·lectiu d’ensenyants. En aquell moment van confluir un grup divers de professionals de l’educació (primària, secundària, concertada, pública,…) que van coincidir en la necessitat d’organitzar-se per fomentar l’escola inclusiva a la Garrotxa.

La inclusió, tan en el terreny educatiu com social, no és sempre un procés fàcil i es troba amb múltiples esculls, però els XAPEICAT van apostar ja en aquell moment per organitzar-se i començar a generar canvis en el seu entorn més proper: La Garrotxa.

És amb aquesta idea que han organitzat la matinal «Remoure per incloure» que es durà a terme el proper 26 d’octubre a la Sala Torín d’Olot amb l’objectiu de sacsejar consciències, aportar idees i crear sinergies entre els professionals de l’educació i també amb els altres col·lectius implicats com per exemple les famílies.

La jornada, que pretén fugir de les habituals formacions a les que acostuma a assistir el professorat, comptarà amb la participació de professionals amb llarga trajectòria en aquest àmbit així com amb la implicació de diversos col·lectius que treballen la inclusió ja sigui a nivell cultural, laboral o social.