Acollir als refugiats a Europa, una necessitat política i moral

Comparteix-ho amb els teus amics:

Escrit de Garrotxa Acull 

Davant de les guerres d’Orient Pròxim, i especialment a Síria, la catàstrofe humanitària ha adquirit una dimensió històrica, aconseguint proporcions de massacres massives i no hi ha un final a la vista. Les poblacions són ostatges dels combatents armats en el conflicte, bombardejades, famolenques, i terroritzades. Ciutadans de diferents comunitats s’han vist obligats a un perillós èxode que ha costat milers de vides i que empeny a dones, homes i menors cap als països veïns i també estan trucant a les portes d’Europa.

La incapacitat i / o la manca de voluntat dels governants europeus per posar fi a les causes d’aquest èxode, no els exonera de l’obligació moral i legal de protegir i acollir els refugiats. Els governs d’Europa, llevat d’honroses excepcions com la de Grècia i la iniciativa d’Alemanya (que encara no ha estat suspesa), es neguen a fer front a la situació generada i no organitzen les vies segures i l’acolliment necessari.

Per contra, ciutadans d’Europa i d’altres parts, els pescadors de Lampedusa i Lesbos, activistes i xarxes de suport a les persones immigrants són les que estan mostrant el camí cap a una solució, fins i tot – a vegades- amb l’hostilitat de les autoritats públiques i organitzacions neofeixistes.

No hi ha altra alternativa. HOSPITALITAT I DRET D’ASIL O BARBÀRIE. Per això des de la societat civil DEMANEM als Ajuntaments de la Garrotxa, que mitjançant mocions en els plens municipals expressin:

La seva denúncia a la passivitat -i l’hostilitat en alguns casos- dels governs de la Unió Europea. Així com el seu compromís de tenir a punt el pla d’acolliment i integració en els respectius municipis de la comarca.

Facebook. Garrotxa Acull