VÍDEO: Acte d’homenatge al Dr. Antoni M. Badia i Margarit i celebració del 40è aniversari de la revista Verntallat

Comparteix-ho amb els teus amics:

El filòleg i lingüista Dr. Antoni Maria Badia i Margarit va ésser una de les figures més emblemàtiques de les lletres i cultura catalana.

Ara, poc més d’un any després de la seva mort, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha organitzat aquest dissabte un homenatge al filòleg i lingüista Dr. Antoni Maria Badia i Margarit, amb un acte a l’altura de les circumstàncies. Entre els ponents convidats s’hi trobava el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya el senyor Ferran Mascarell, el president de l’Òmnium Cultural de Catalunya el senyor Joaquim Torra i la pròpia família del Dr. Badia i Margarit. L’acte es completava amb l’entrega dels diplomes als col·laboradors de la revista Verntallat que aquest any es troba en el seu 40è aniversari i amb un pica-pica i una actuació musical a la casa pairal. Veure vídeo.

Vídeo: Homenatge al Dr. Antoni M. Badia i Margarit

El doctor tenia un fort vincle amb la Vall d’en Bas. Estiuejava a la casa de cal Monjo situada a la plaça de Sant Privat des del 1948, quan el seu pare va comprar la casa en una de les passejades familiars a la Garrotxa. Des d’ençà el professor va acumular una forta estima al municipi. Va realitzar diferents estudis històrics de la Vall i correccions gramaticals en la toponímia dels pobles, l’any 2007 l’ajuntament de la Vall d’en Bas va acceptar la donació de l’esmentada casa.

1444778342
Dr. Antoni Maria Badia i Margarit