Acte en record a Olot del maquis llibertari a Catalunya (1939-1963)

Comparteix-ho amb els teus amics:

La CNT Olot organitza aquest homenatge el proper 22 de juny, a les 17.00h, a la sala d’actes de l’Arxiu Municipal de la Garrotxa.

ACTE EN RECORD DEL MAQUIS LLIBERTARI A CATALUNYA 1939-1963

Es tracta d’un acte commemoratiu per retre homenatge a tots els guerrillers llibertaris que, des del mateix 1939, en què Catalunya va ser ocupada per les tropes franquistes, van iniciar una llarga i aferrissada lluita contra la dictadura fins al 1963, en què va ser mort en combat l’últim maqui, Ramon Vila Capdevila ‘Caracremada’.

Va ser una lluita desigual en què van deixar la vida centenars d’homes i de dones que no van acceptar la total negació de llibertats de la dictadura i van continuar lluitant fins al final per la llibertat. Ha estat una lluita de resistència de més de vint anys que ha estat negada i silenciada pels pactes de la transició i pel règim del 1978, i que es vol recuperar de l’oblit.

L’acte serà presentat per Ricard de Vargas-Golarons, que constarà de la declaració de la Marxa del Maquis, la projecció de l’audiovisual “24 anys de guerrilla llibertària a Catalunya (1939-63)” i de la lectura de les cartes dels exguerrillers residents a França, Joan Busquets “El Senzill”, i Àngel Fernández.

La clausura de l’acte serà una actuació musical a càrrec de Joanjo Bosk.