Acte reivindicatiu a Lloret de Mar per demanar a Salut que els CAP del municipi obrin a les nits durant tot l’any

Comparteix-ho amb els teus amics:

Entitats i ajuntament impulsen un manifest per criticar que la situació suposa problemes i “col·lapsa” l’hospital

Lloret de Mar té dos CAP; l’un situat al centre (al carrer Girona) i l’altre al Rieral. A finals del 2011, el Departament de Salut va tancar-ne les urgències nocturnes, en el marc del pla d’estalvi pressupostari que va tirar endavant el conseller Boi Ruiz.

El servei només es recupera durant els mesos d’estiu. I tan sols al CAP del carrer Girona. La resta de l’any, els usuaris s’han de desplaçar fins a l’Hospital Comarcal de la Selva, que és on s’atenen les urgències nocturnes. Per protestar contra la situació, aquest dilluns Ajuntament i entitats del municipi han organitzat un acte reivindicatiu.

Pi X. Recollida de signatures aquest 20 de juny del 2016 per demanar que els CAP de Lloret obrin a les nits durant tot l'any.

La protesta tenia per lema ‘# Lloret CAP 24 H. Urgències CAP tot l’any’. S’ha fet davant del CAP del carrer Girona coincidint, precisament, en què a partir d’aquest dilluns torna a obrir les nits d’estiu. Els lloretencs han tret els gegants al carrer, han fet actuacions, han repartit coca i s’han concentrat davant l’edifici. “La petició en positiu, feta amb aquest acte pacífic i reivindicatiu, és aconseguir no es tornin a tancar els CAP a les nits; estem decidits a fer el que calgui”, assegura l’activista cultural lloretenc, Joan Romà Ortiz, que ha actuat de portaveu.

Durant l’acte, Ortiz ha llegit un manifest on es demana al Departament de Salut que faci marxa enrere i recuperi les urgències nocturnes. L’escrit recorda que a Lloret de Mar hi ha empadronades 38.000 persones, a les quals se n’hi han de sumar 16.500 que són població estacional consolidada.

“A més, com a ciutat turística, Lloret té més d’un milió de visitants anuals”, continua el manifest, que també recorda que a l’hivern el municipi rep, sobretot, l’anomenat “turisme de la tercera edat”, que hi arriba amb programes de l’Imserso. “Un turisme que té una necessitat de serveis sanitaris més freqüent que la mitjana”, precisa el text.

“Problemes i col·lapses”

El manifest recorda que el tancament de les urgències nocturnes fora dels mesos d’estiu ja fa “més de quatre anys” que dura, i que això provoca “problemes i col·lapses a l’Hospital Comarcal de la Selva”, on també s’hi han suprimit serveis sanitaris a conseqüència de les retallades. L’escrit subratlla, a més, que el tancament dels CAP durant les nits també suposa deixar Lloret sense farmàcia de guàrdia, “amb el greuge que aquest fet comporta”.

Per tot plegat, l’escrit reclama al Departament de Salut que els CAP del municipi obrin les 24 hores durant els 365 dies de l’any. A dia d’avui, l’Ajuntament de Lloret de Mar i les entitats ja han recollit 8.000 signatures que s’adhereixen a la petició de recuperar les urgències nocturnes. La xifra, però, augmentarà, perquè durant la festa reivindicativa s’ha muntat una paradeta on se n’han recollides moltes més.

Fpoto: Pi X.
Recollida de signatures aquest 20 de juny del 2016 per demanar que els CAP de Lloret obrin a les nits durant tot l’any.