Activada l’alerta davant la previsió de fortes ventades a partir d’aquesta nit a gran part del país

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil ha activat aquest divendres al migdia l’alerta del pla Procicat davant la previsió de l’inici d’un episodi de temporal amb fortes ventades a partir d’aquest divendres a la nit i al llarg d’aquest dissabte. El fort vent podrà afectar el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, la Plana de Lleida, la Catalunya Central i Barcelona i la seva àrea metropolitana fins aquest dissabte al migdia i a partir de la tarda s’intensificarà, però es concentrarà a les Terres de l’Ebre, Ponent, Pirineu i Empordà. En aquest sentit, Protecció Civil recomana que s’extremin les precaucions sobretot en les activitats a l’aire lliure i la mobilitat en les zones urbanes.

D’altra banda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya Neucat davant la previsió també de nevades aquest dissabte des del matí al Pirineu Occidental, afectant sobretot les comarques de la Val d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà. A partir del migdia les precipitacions podrien afectar altres punt del Pirineu amb menys intensitat. A última hora de la tarda la cota de neu baixarà i podria afectar l’extrem més oriental del Pirineu i les cotes més elevades de l’Empordà.

A les cotes més altes del Pirineu, on les nevades coincideixin amb el fort vent, es pot produir el fenomen del torb reduint molt la visibilitat. Protecció Civil també recomana molta prudència en els desplaçaments a zones de muntanya.

Finalment, també s’ha activat la prealerta del pla Inuncat per la previsió de fort onatge aquest dissabte a l’Empordà, sobretot al Cap de Creus i Begur, i es demana també extremar la prudència en les proximitats de passejos marítims, camins de ronda i platges.

Per aquest motiu, es demana extremar la prudència en les proximitats de passeigs marítims, camins de ronda i platges i no apropar-se a espigons i altres llocs on trenquin les ones. Un cop de mar pot endur-se una persona mar endins. ACN Barcelona