Activades les alertes de neu i vent per aquesta matinada i demà dilluns

Comparteix-ho amb els teus amics:

El vent anirà acompanyat també de nevades al Pirineu i prepirineu i fort onatge a tot el litoral

Com a mesura preventiva, fixeu bé les decoracions nadalenques de balcons i terrasses, i extremeu precaucions en la mobilitat i activitats a l’exterior

Mapes perill vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent sobretot demà dilluns a moltes comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Catalunya Central i interior de Tarragona.

Segons l’SMC, el vent podrà superar els 72 km/h i bufarà de component sud-oest aquest nit i de l’oest demà.

El vent fort començarà ja aquest vespre a les comarques del litoral central i nord, i a partir de la matinada s’estendrà a les comarques de l’interior i nord de Tarragona, tota l’àrea metropolitana i part de les comarques de la demarcació de Lleida i Catalunya Central.

De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Prealerta plans NEUCAT i PROCICAT onatge

Protecció Civil també ha posat aquest matí en prealerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades a partir d’aquesta matinada i demà a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Ripollès, comarques de Lleida i centre de Catalunya.

La cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres durant la matinada, i a partir de migdia pujarà progressivament fins a situar-se entorn dels 600 metres. Si us heu de desplaçar per les zones on pot nevar, cal portar el vehicle ben equipat amb cadenes, manta, menjar i aigua, telèfon mòbil amb bateria, etc.

El fort onatge també pot afectar demà tot el litoral català, per la qual cosa s’ha posat en prealerta el pla PROCICAT per fort onatge. Cal tenir molta prudència a les zones on trenquin fort les onades, i respectar els tancaments d’accessos al litoral.

Info: gencat.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: