Activitats per gaudir d’Olot aquest l’estiu

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un any més l’Ajuntament d’Olot dona impuls a més de dues-centes activitats que s’organitzen al municipi durant l’estiu tant per a la població local com per als visitants.

L’Ajuntament d’Olot, entitats i empreses de la ciutat organitzen durant els mesos de juny, juliol, agost i principis de setembre més de dues-centes activitats a la ciutat. Aquesta completa programació té lloc en gran part a l’aire lliure i està pensada tant per al públic local com per als visitants, i per a persones amb interessos molt diversos. Malgrat que es fa una mitjana de dues activitats al dia, s’havia detectat que en alguns sectors no es percebia aquesta intensitat de programació.

És per això que, des de l’any passat, Dinàmig i l’Institut Municipal de Cultura d’Olot han desenvolupat una intensa campanya de comunicació perquè les propostes d’estiu arribin al màxim nombre de persones possible. La publicació de dues agendes d’activitats a Olot durant aquest període potencia la segmentació i l’especificació de les propostes per tipus de públic perquè cadascú rebi aquella informació en la forma i el format més pràctic i atractiu, i amb el contingut que és del seu interès.

La campanya inclou com a novetat comunicativa una via de comunicació a través dels dispositius mòbils. S’ha creat un número de whatsapp (650 05 19 98) on es pot sol·licitar rebre la informació de les activitats de forma setmanal.

Pel que fa a les propostes concretes de programació, un any més segueixen tenint protagonisme els cicles Circ a la Plaça, que aquest any començarà el 26 de juny, i A les places en família!, que es consolida aquest any amb tres propostes a tres places del nucli antic. Els LAP d’estiu, les propostes teatrals de Festes del Tura i l’espectacle de carrer Sortir del tu, en commemoració dels deu anys dels túnels de Bracons, són altres de les propostes d’arts en viu de qualitat per a aquest estiu. A més de les activitats puntuals, als Museus d’Olot es poden visitar diverses exposicions permanents i temporals a les seves seus del Museu de la Garrotxa, Museu dels Sants, Museu dels Volcans i Can Trincheria.

La música també és fonamental en la programació estival a Olot. Cal destacar com a novetats el concert de Germà Negre a la plaça Major, en el marc de l’Olot Shopping Nit, la celebració dels 10 anys d’El Pot Petit a la plaça de Braus, els concerts de petit format al cim del Montsacopa, organitzats pel restaurant El Fortí, amb Marina Rossell, Salva Racero i Roger Mas com a convidats, o les 12 hores de música a la trobada 1.001 vinils a la plaça de la Muralla. Entre les propostes que repeteixen figuren el cicle Música al Parc, els diumenges, o la Música als Masos, que ofereix cinc concerts de música de cambra a la casa-Solà Morales, a Can Trincheria i a Ventós. A més, com cada estiu, els caps de setmana les cançons de sempre i les sardanes ocupen el Firal.

Entre les activitats més heterogènies trobem les curses d’orientació als parcs i a les places de la ciutat, les classes de surf al Firal Petit o la competició atlètica Provision League de Catalunya, sense oblidar els arrossos als Tossols del restaurant Les Cols, el programa de conferències del RCR Summer Workshop, els assaigs i les actuacions castelleres dels Xerrics, la descoberta de les nits de lluna plena d’AstroGarrotxa, l’itinerari autoguiat amb bicicleta a càrrec del Centre Logístic de Bicicletes (ATMA), i totes les ofertes de visites guiades que ofereix l’empresa educArt.

VEURE LA GUIA AQUÍ