ACTUALITZACIÓ: Identificades tres víctimes mortals més de l’atemptat de Barcelona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Identificades tres víctimes mortals més de l’atemptat de Barcelona: una persona de doble nacionalitat australiana i britànica, una persona italiana i una persona belga

El Departament d’Interior informa que el dispositiu de seguretat i emergències segueix treballant a ple rendiment i a hores d’ara les noves dades que es poden oferir en relació a les persones afectades en els atemptats de Barcelona i Cambrils són:

S’ha identificat 3 víctimes mortals més de l’atemptat de Barcelona a través de l’ADN. Es tracta d’una persona de doble nacionalitat australiana i britànica, una persona italiana i una altra persona belga

Així doncs, hi ha 12 persones identificades d’un total de 14 víctimes: 11 de l’atemptat de Barcelona i 1 de Cambrils.

Aquestes identificacions ja han estat comunicades al jutjat d’instrucció que investiga el cas i a les famílies dels morts.

Segueixen pendents d’identificació 2 víctimes mortals de l’atemptat de Barcelona. Els equips de metges forenses i policia científica segueixen treballant per identificar el total de 14 víctimes mortals.

11 VÍCTIMES MORTALS DE L’ATEMPTAT DE BARCELONA IDENTIFICADES:
1 persona de doble nacionalitat australiana i britànica
1 persona de nacionalitat belga
2 persones de nacionalitat italiana (una d’elles és la nova identificació)
1 persona de nacionalitat estatunidenca
2 persones de nacionalitat portuguesa, els cossos de les quals s’han entregat avui a la família
4 persones de nacionalitat espanyola (1 d’elles amb doble nacionalitat espanyola i argentina). Els cossos de dues d’elles ja ha estat retornat a la família.

VÍCTIMA MORTAL DE L’ATEMPTAT DE CAMBRILS IDENTIFICADA:

1 persona de nacionalitat espanyola

BALANÇ FERITS

El Departament de Salut informa que des dels dos atemptats 81 persones han estat donades d’alta, 79 a Barcelona i 2 a Cambrils. En aquests moments resten 51 persones ingressades en centres sanitaris, 47 a Barcelona i 4 a Tarragona (víctimes de l’atemptat de Cambrils):

Barcelona
10 crítics
13 greus
23 menys greus
1 lleus

Tarragona
2 greu
2 menys greus

Els ferits que queden hospitalitzats estan als següents hospitals:

Hospital del Mar 14
Hospital Clínic 6
Hospital Sant Pau 6
Hospital Vall d’Hebrón 8
Hospital Sagrat Cor 3
Hospital Germans Trias Pujol 3
Hospital de Bellvitge 4
Hospital Sant Joan de Déu 3
Hospital Joan XXIII 2
Hospital Santa Tecla 1
Asepeyo 1

El Departament de Salut informa que els centres sanitaris han atès, en les darreres hores, fins a 85 de persones amb quadres d’ansietat arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Són testimonis dels fets que no van resultar ferits físicament en els atacs, però l’impacte emocional que els va suposar viure aquestes situacions ha derivat en situacions de forta angoixa que han requerit atenció mèdica sense ingrés. Aquesta és una reacció produïda per una situació de molt estrès i que acostuma a manifestar-se unes 24 hores després de l’impacte. Davant aquestes situacions es recomana trucar al 061 CatSalut Respon, on metges i infermers us poden atendre, aconsellar i redirigir en funció de la gravetat.

Dades: gencat.cat 20-08-2017 16.10h