41 infants i un professor de l’escola del Petit Planço d’Olot, intoxicats per salmonel·losis en una excursió

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un grup de nens i nenes del Petit Planço, intoxicats per salmonel·losis en una excursió

Segons ha pogut saber elgarrotxi.cat a través de testimonis. El passat dimecres 2 d’octubre, una quarantena de nens i nenes de sis i set anys, alumnes de primer i segon d’educació primària de l’escola Petit Planço d’Olot, varen realitzar una excursió per Batet.

Al llarg del dia la majoria d’escolars i un professor es varen començar a trobar malament, amb símptomes com a febre, vòmits i diarrea, uns quants varen anar al CAP d’Olot i d’altres a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, almenys un dels nens va anar a urgències. Les anàlisis realitzades confirmaven la presència de salmonel·losis. Els escolars a l’excursió portaven entrepans fets a la mateixa l’escola de formatge i botifarra, menys uns quants dels infants que el portaven fets de casa i no van resultar afectats i es troben fora de perill.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha obert una investigació per descobrir l’origen del brot. Actualment, tots els nens estan donats d’alta.

Comunicat del Departament de Salut en relació al brot de gastroenteritis

Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan investigant l’origen d’un brot de gastroenteritis que ha afectat 41 infants de la Garrotxa, nens i nenes de 6 i 7 anys, alumnes de primer i segon d’educació primària d’una escola d’Olot, a més d’un docent. Fins ara, s’ha determinat que el brot de gastroenteritis va ser provocat pel bacteri salmonel·la, segons han confirmat els resultats dels coprocultius analitzats.

Els malalts formaven part d’un total de 50 alumnes i 4 professors que van anar d’excursió el dia 2 d’octubre. Les primeres investigacions han determinat que els 41 nens i la persona de l’equip docent afectada van menjar entrepans fets a la cuina de la mateixa escola, mentre que els que no es van presentar simptomatologia es van emportar el menjar de casa. Ara s’està investigant quin ha estat l’aliment vehiculador i on s’ha produït la contaminació.

Un total de 24 infants s’han visitat al Centre d’Atenció Primària Garrotxa o a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, tres dels quals van haver de romandre unes hores en observació. Cap d’ells va haver de ser hospitalitzat. Els afectats presentaven vòmits, nàusees, diarrea i febre, en la majoria dels casos.

La salmonel·losi és una malaltia de transmissió alimentària freqüent. És una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la. En la majoria de casos causa gastroenteritis i millora sense necessitat de tractament. Generalment es contrau a través del consum d’aliments contaminats, especialment els ous i els productes que contenen ou cru. La salmonel·losi es pot evitar seguint alguns consells bàsics de seguretat alimentària.