Aforament complet per l’activitat sobre el Pont Medieval de Sant Joan les Fonts en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aforament complet per l’activitat sobre el Pont Medieval de Sant Joan les Fonts en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

Sant Joan les Fonts va omplir aquest dissabte les places disponibles a l’activitat emmarcada en les Jornades Europees de Patrimoni. Amb aquesta iniciativa es volia posar en valor diferents espais, equipaments i monuments que hi ha arreu del continent.

La imagen puede contener: árbol, cielo, planta, puente, hierba, exterior y naturaleza

Si l’any passat es va decidir parlar del patrimoni volcànic (amb una visita al volcà de la Canya), aquest any el protagonisme era per al Pont Medieval de Sant Joan les Fonts. L’objectiu és posar en valor aquesta infraestructura clau i imaginar com era el segle XIII. L’arqueòloga Maribel Fuertes explicava com aquest encreuament del Fluvià ha anat evolucionant amb el pas del temps.

La imagen puede contener: una o varias personas, personas de pie, cielo, árbol, montaña, exterior y naturaleza

Maribel Fuertes és una de les arqueòlogues que va fer la intervenció arqueològica al Pont Medieval de Sant Joan. L’obra municipal va rebre una subvenció per a la restauració i conservació d’immobles de valor patrimonial de la Diputació de Girona. L’execució de l’obra es va dur a terme entre els mesos de març i abril de 2015, i va permetre la documentació de les successives pavimentacions de l’estructura.

La imagen puede contener: árbol, cielo, puente y exterior

D’altra banda, i seguint amb la iniciativa començada l’any passat, es va obsequiar els assistents amb un nou punt de llibre. Amb voluntat de fer-ne un seguit de col·leccionables, el patrimoni de Sant Joan les Fonts. En aquest cas, el patrimoni hidràulic acompanyat d’un text de Berga i Boix publicat a ‘Clareta’.

Info i fotos: Ajunt. Sant Joan les Fonts