ÀFRICA’T 2. EL perill d’una única història a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Àfrica més enlla de les guerres, el subdesenvolupament, les malalties i les catàstrofes.

africat

El Consell de Cooperació organitza el segon acte de la campanya de sensibilització Àfrica’t. En aquesta ocasió es tracta d’una sessió oberta al públic per trencar mites i perjudicis del continent en qüestió. Aquesta activitat tindrà lloc el proper dissabte 24 d’octubre, a les 19h a la sala d’actes de l’Hospici d’Olot.

La dinàmica-xerrada anirà a càrrec per Itziar Ruiz-Giménez, llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i Doctora en Relacions Internacionals. Actualment és professora del Departament de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid. També coordina el Grup d’Estudis Africans (GEA) i el Grup d’Estudis Internacionals (GERI). Entre les seves publicacions destquen dos llibres, “Les bones intencions; intervenció humanitària a l’Àfrica” (Icaria, 2004) i “la història de la intervenció humanitària: l’imperialisme altruista” (Los libros de la Catara, 2005) i una vintena de publicacions en llibre col·lectius i articles de revistes sobre conflictes armats de l’Àfrica, cultura de la pau, cooperació i assistència humanitària, de gènere, drets humans, població refugiada, immigrants, etc..

L’objectiu d’aquest acte és donar una visió global de les injustícies que provoquem des d’occident i quines dijuntives afronten la població d’aquest continent. Tot des d’un punt de vista crític, positiu i allunyant-nos del paternalisme/alarmisme que els mitjans de comunicació occidentals fomenten.

La organització d’aquesta campanya forma part del nou impuls que el Consell de Cooperació vol donar a la seva tasca de sensibilització sobre les desigualtats nord sud. Una realitat que en l’actual crisi ha quedat en un segon terme, i que des de les entitats membres del Consell volen evitar que caigui en l’oblit. Aquesta iniciativa compta compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.