Acte de comiat de l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dissabte 23 de març, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (plaça Puig del Roser, 1) es celebrarà l’acte de comiat de l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa (IDESGA).

L’acte, que comptarà amb la conferència del sociòleg Salvador Cardús, titulada “La Catalunya del segle XXI. Un inici agitat, un futur obert”, servirà per posar punt i final a la trajectòria d’una entitat que el proper mes de desembre hauria complert 20 anys.

IDESGA és una associació sense ànim de lucre que es va fundar el desembre de 1999 a la ciutat d’Olot. Està formada per una desena de llicenciats i doctors en Ciències Polítiques i Sociologia nascuts o residents a la Garrotxa.

Els objectius de l’Institut són, fonamentalment, dos: 1) Organitzar conferències, debats i xerrades d’interès polític i social oberts a tota la gent de la ciutat d’Olot i de la comarca. 2) Fer recerca aplicada d’àmbit comarcal.

Durant aquests anys s’han realitzat vàries recerques que han abordat temàtiques ben diverses, com ara la situació dels i les joves de la comarca (per encàrrec del Consell Comarcal), de la dona (per encàrrec d’ALBA), immigració (a proposta del Museu Comarcal de la Garrotxa), entre altres.

Així mateix, s’han dinamitzat diversos processos participatius i col•laborat en diferents iniciatives promogudes per les administracions comarcals i entitats socials.

IDESGA vol agrair públicament a totes les administracions públiques i entitats que durant aquests anys han donat suport a la seva activitat, així com de manera molt especial a totes les persones que han participat en les diferents accions que s’han organitzat.