Commemoració dels 50 anys d’història de la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Vall d’en Bas compleix 50 anys d’existència i ho celebrarà amb la presentació d’un documental i d’una xerrada i col·loqui el proper 13 d’abril.

Vall d’en Bas – Enguany hem realitzat un documental per a commemorar els 50 anys de la Vall d’en Bas. Com bé sabeu, la creació del municipi de la Vall d’en Bas es va fer efectiva l’any 1969, quan va tenir lloc el primer ple del nou consistori, format per la fusió dels antics municipis de Sant Esteve d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, Joanetes i la Pinya.

Amb aquesta unificació es recuperava part de l’estructura de l’antic vescomtat de Bas, naixia un dels municipis més grans de la comarca de la Garrotxa i es facilitava la concentració de terres agràries.

Després de 50 anys, i amb la perspectiva que només ens dóna el temps, hem volgut recordar tots aquests esdeveniments i, a la vegada, reflexionar sobre la controvèrsia que va generar aquesta annexió, que com tots els processos tingué els seus pros i els seus contres. I és que tan sols mitjançant la recuperació de la memòria històrica podrem entendre qui som i cap a on volem anar.

Per tot això, des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas us volem convidar a l’estrena del documental “50 anys de la Vall d’en Bas”, així com a la posterior xerrada i col·loqui, el dia 13 d’abril a les 18.00h a CAN TRONA –Centre de Cultura i Natura.

PROGRAMA:

A les 19.00 tindrà lloc l’estrena del documental “50 anys de la Vall d’en Bas”.

A les 20.00 es realitzarà una xerrada sobre annexions municipals a càrrec de Jaume Font i Garolera, professor de geografia de la Universitat de Barcelona i de Jordi Aumatell i Mas, estudiant de dret i coneixedor del tema.
Tot seguit, s’iniciarà un col·loqui amb els veïns i veïnes de la Vall d’en Bas.

foto de CAN TRONA - Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas.