Concert de la flautista Elisabet Franch i el pianista Albert Guinovart

Comparteix-ho amb els teus amics:

Després de la cancel·lació del concert degut a una indisposició d’Albert Guinovart del programat pel passat mes de gener, sortosament, el proper dissabte 25 de setembre a les 20.00 hores a la Sala Torín d’Olot, dins de la programació cultural de tardor a Olot, podrem escoltar la flautista Elisabet Franch i el pianista Albert Guinovart en un programa on presentaran algunes de les obres que contindrà el segon CD de la flautista, Franch plays Franck.

El CD gravat sota el segell IPA – Recording (International Promotion of Art), patrocinat per Bank Austria el passat mes de setembre de 2020 a Viena, està patint un endarreriment en la sortida per culpa de la pandèmia mundial. El CD és el resultat obtingut per la flautista Elisabet Franch al Gran Prix de la 27a World Music Competiton 2019. Inclourà peces de Cesar Franck, (d’aquí el joc de paraules del títol Franch plays Franck), Camille Saint-Saëns i Edvard Grieg.

El disc reflecteix l’inici d’una nova etapa de la flautista, marcada per la maduresa i per una gran personalitat musical, després de cinc anys que han representat un creixement i una esplendor a la seva carrera. El debut al Carnegie Hall de Nova York o els quatre anys de solista a la Xina, entre moltes d’altres actuacions de rellevància internacional, així ho demostren. Així mateix, la presència, la musicalitat i la tècnica del gran pianista Albert Guinovart afegeixen encara més maduresa, sensibilitat i nivell a aquesta formació, i posen en evidència la gran entesa musical, interpretativa i tècnica entre els dos músics, que ens proposen un programa molt intens i alhora molt delicat, en què la conjunció dels dos intèrprets és la clau.

El proper dissabte 25 al Torín, els dos músics interpretaran:

  • Albert Guinovart4 Preludis de llum
  • Edward GriegSonata nº2 en Sol Major
  • Camille Saint-SaënsIntroducció i Rondo Capriccioso
  • Albert GuinovartSonata per a flauta i piano

El preu de les entrades amb antelació és de 6€ i el mateix dia a taquilla de 8€. El concert compta amb totes les mesures que recomanen les autoritats sanitàries davant del COVID-19.

Sobre Elisabet Franch i Albert Guinovart

Elisabet Franch Moncunill (Sant Cugat del Vallès, 1983). Va començar els seus estudis a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels a Sant Cugat de Vallès. Més tard es va graduar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), va continuar al Conservatori Nacional de la Regió de París i va acabar els seus estudis de perfeccionament a la Scuola Civica Claudio Abbado (Milà, Itàlia).

Reconeguda en diferents concursos internacionals, destaquen el primer premi i distinció del jurat en l’American Protégé Woodwinds Competition, que la porta a debutar en el mític Carnegie Hall de Nova York i el Grand Prix de la 27th World Music Competition. El seu primer disc, Gypsy Airs (2015) va guanyar dues medalles d’or en els Global Music Awards (Califòrnia) i Best Classical Àlbum de The Akademia Music Awards (Los Angeles).

El Maig 2018 és presentada per primera vegada en concert al costat de Sir James i Lady Galway com una de les seves deixebles més destacades, actuant a la Basílica de Santa Maria delle Grazie a Milan

Convidada com a solista en diverses orquestres, alterna la seva activitat com a solista amb la docència, els seu propers compromisos seran un concert al Palau de la Música Catalana el maig de 2021 i debutarà a l’Auditori Nacional de Taipei (Taiwan).

Albert Guinovart és un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent. Format a Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat per tota Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb diferents orquestres dirigides per Ch. Hogwood, F.P. Decker, V. Petrenko, D. Cohen, L. Foster, E. Colomer, J. Pons, S. Mas, J. Ross entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. És conegut pels seus premiats musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche Ha compost les òperes, Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa. Com artista resident del Palau de la Música, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem, que afegeix al seu catàleg amb obres com Te Deum, Missa Brevis o Gloria. Són conegudes les seves incursions en la televisió i el cinema. És professor a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. Té tres Premis Butaca i dos Max, i el Premi Ciutat de Barcelona; és Steinway Artist. Té més de 30 enregistraments (per Harmonia Mundi, EMI, Decca). El seus discos per a SONY amb els dos primers Concerts de piano, gravat a Sant Petersburg, així com el darrer Nocturn d’obres del mateix Guinovart per a piano sol, han estat un èxit.