Cornamusam 2019

Comparteix-ho amb els teus amics:

PROGRAMA:

Divendres 24 de maig
17.30h Plaça Mercat
Posi-me’n tres quartans! amb el Til·ler i la Cabreta
18.30h Plaça Mercat
Posi-me’n tres quartans! amb el Til·ler i la Cabreta
21.30h Plaça Rector Ferrer
Tocada d’inici a càrrec de Xavi Múrcia
21.40h Plaça Rector Ferrer
Concert de RSK! i Ball de la Cabreta
22.00h Plaça del Cornamusam
CornamuJAM

Dissabte 25 de maig
De 10.00h a 20.00h Firal petit
Plaça del Cornamusam: Fira tradicional amb lutiers, artesans, llibreria i jocs gegants de fusta
11.00h Plaça Mercat
Posi-me’n tres quartans! amb la Cobla Bufaganyes
11.30h Centre d’Olot
Parades per bufar
12.00h Plaça Mercat
Posi-me’n tres quartans! amb la Cobla Bufaganyes
12.15h Carrer de Sant Rafel
Pujada dels sacaires
12.45h Plaça del Cornamusam
Concert vermut amb Mirna Vilasís i Xavi Múrcia
16.30h Can Trincheria
“La música tradicional com a mètode didàctic:
el flabiol a l’escola” a càrrec de David Mestre
18.00h Plaça del Cornamusam
Inici de la cercavila amb la Cabreta i els Ministrers
de l’Escola Municipal de Música d’Olot
19.00h Sala El Torín
Concert de Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit
21.30h Plaça del Cornamusam
Concert de BÖJ
23.00h Plaça del Cornamusam
Concert de Stukat del Bolet

Totes les activitats són gratuïtes excepte el concert de Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit (10€ anticipada / 12€ a taquilla). Entrades disponibles a olotcultura.cat

Segueix augmentant la diversitat de propostes mantenint la qualitat intacta

Foto: Menaix a truà i la cobla del so infinit.

S’acosta una nova edició del Cornamusam, el festival internacional de la cornamusa, que segueix caminant després del canvi de direcció de l’any passat. El principal objectiu dels integrants d’El Til·ler és arribar a convertir el Cornamusam en un festival del segle XXI: obert, divers, dinàmic i atractiu tant a un públic afí a la música tradicional com a un públic més casual. Aix es vol aconseguir complementant els elements hist rics del festival, com són la tocada d’inici i el ball de la Cabreta.

Així, l’any passat es van assentar les bases d’aquesta nova etapa amb el naixement de la macrocobla RSK! i de noves propostes -que repetiran aquest any- com el concert-vermut o la CornamuJAM. A tot aix s’hi afegirà aquest any una petita fira, amb jocs tradicionals gegants, luthiers i més parades relacionades amb la cultura popular. La finalitat d’aquesta fira és poder donar un emplaçament amb activitat constant al festival; un centre neuràlgic d’on surti tota la resta de propostes.

De tota la programació, els actes amb un major pes específic són els concerts. Aquest any el Til·ler presenta tres propostes diverses peró de gran qualitat.

Destaca la primera producció professional del Til·ler en la história del festival: es tracta del concert de Menaix a truà i la cobla del so infinit. La mítica formació de pop-rock català, integrada per Toni Xuclà, Cris Juanico i Juanjo Muñoz s’ha fusionat amb una banda de música tradicional capitanejada per Cesc Sans, integrada per sacs de gemecs i percussió. Junts faran un viatge a la recerca de noves sonoritats per reinterpretar les cançons més populars de Menaix i d’altres d’arranjades per a l’ocasió. Es podrà escoltar a la sala El Torín el dissabte 25 de maig a les 19.00h.

El dissabte acabarà amb dos concerts més. La presència d’altres cornamuses al festival aquest any anirà a càrrec de les gaites de BÖJ. El grup gallec donarà el toc celta a la nit i escalfarà motors per després tornar a casa amb els garrotxins Stukat del bolet, que es retroben després d’uns anys d’inactivitat.