Desfilada de moda garrotxina al Museu dels Sants

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una desena de dissenyadors locals mostraran les seves creacions aquest dissabte 12 d’octubre en un entorn únic.

Les Jornades Europees del Patrimoni també serviran per descobrir els canvis en l’exposició semipermanent del Museu de la Garrotxa o per aprendre sobre els líquens de la comarca.

Una desena de joves dissenyadors de la Garrotxa mostraran les seves creacions aquest dissabte 12 d’octubre al Museu dels Sants. És l’acte central de les Jornades Europees del Patrimoni a Olot. Des dels seus inicis, l’edifici que acull el Museu dels Sants ha estat vinculat a la creació i a l’artesania. És on es va obrir l’Art Cristià, el primer taller de sants d’Olot i l’únic que actualment queda en actiu. No és d’estranyar, doncs, que sigui el lloc escollit per mostrar les obres dels artesans de la moda de casa nostra.

Roba de vestir, barrets, joies, bosses de mà,… la desfilada servirà d’aparador per una desena d’artistes ben diferents que volen donar-se a conèixer a la població. El Museu obrirà les portes per aquesta activitat a les 19 h. El públic haurà d’arribar-hi abans de les 19.30 h, que serà quan començarà la desfilada. Es tracta d’una passarel·la única, amb models movent-se entre obres d’art tan emblemàtiques com els gegants d’Olot, escultures de Josep Berga i Boada o quadres de Joaquim Vayreda. En acabar, s’oferirà la possibilitat de parlar amb els dissenyadors i comprar algunes de les seves peces.

La desfilada del Museu dels Sants està organitzada conjuntament pels Museus d’Olot i el col·lectiu La Iera. Els creadors garrotxins ho veuen com una bona oportunitat per crear comunitat, conèixer-se entre ells i qui sap si en un futur establir complicitats entre diversos artistes.

L’entrada a la desfilada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Per això, cal reservar lloc enviant un correu electrònic a museusants@olot.cat o trucant al 972 26 67 91.