Exposició: EXPO PIRIBUS

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes del “Viatge al cor dels Pirineus”, l’exposició que es presenta el proper dia 29 de març 2019 a Ripoll i que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020.

El PIRIBUS arribarà a recinte firal d’Olot el 17 d’abril, i hi serà fins el 28 d’abril, de 10h a 14h i de 15h a 19h.

L’objectiu del PIRIBUS emmarcat en el projecte transfronterer ADNPYR, és sensibilitzar i posar en valor la identitat d’un territori de muntanyes a través del seu patrimoni. En un espai expositiu mòbil de 72 m2 i amb un variat programa d’activitats adreçades a tots els públics, el PIRIBUS mostrarà part del patrimoni pirinenc a través de diversos mòduls i també recollirà testimonis i punts de vista dels seus habitants.

En els continguts i activitats de l’exposició es mostrarà i treballarà la diversitat cultural, natural, de llengües o patrimoni d’uns territoris diversos i allunyats entre si per les muntanyes, però units per la seva història.

La història geològica, els paisatges, la biodiversitat i la història humana són els quatre espais temàtics que permetran al visitant explorar el patrimoni i en la identitat dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360 º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També ens permetran recollir testimonis i punts de vista.

L’exposició ha estat concebuda amb el suport d’unes 65 entitats de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius, que seran les coordinadores educatives en els programes d’activitats en cada etapa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS A LA GARROTXA

Dijous 18 d’abril de 16h a 19h

Activitat i taller de cistelleria, a càrrec de la Rat, artesana del vímet.

Dissabte 20 d’abril de 18h a 20h

Danses i música tradicional per grans i petits, a càrrec de Brunzit (acordió i flauta travessera), conjunt de música de ball de plaça nascut a La Garrotxa.

Dilluns 22 d’abril (Dia de la Terra)

El cor de l’alba. Sortida a les 05:45 a 9h. Lloc de trobada: aparcament del Passeig de Sant Roc xamfrà amb el Carrer Verge dels Desemparats

Ruta en bici per Olot de 10h a 12h. Lloc de trobada: Espai del Pavelló Firal.

Col·loqui: “I jo, com cuido la Terra?” De 12h a 14 a l’exterior del Piribus

Divendres 26 d’abril

Xerrada “Els Pirineus, refugi de plantes amenaçades”, de 19h a 20h a l’Escola d’Adults (edifici de l’estació del Carrilet), a càrrec de Xavier Oliver, especialista botànic i membre de la Institució Catalana d’Història Natural.

Dissabte 27 d’abril, de 17h a 19h

Xerrada i taller d’ungüents i trementinaires, a càrrec del col·lectiu Àvies Remeieres.

Altres activitats
Diumenge 21 d’abril, de 9 a 14h

Sortida a l’Alta Garrotxa. Punt de trobada: aparcament del Parador (trencant de la carretera d’Oix). Nivell: moderat. Cal dur bon calçat, aigua i esmorzar. Es compartiran cotxes.

Dimarts 23 d’abril, a les 18:00

Presentació del llibre «L’Altra Garrotxa», a càrrec d’Esteve Roca, fotògraf i autor. Al local del Centre Excursionista d’Olot (entitat co-organitzadora). Passeig d’en Blay, 5

Activitats escolars
Des de mitjans de març fins finals de curs s’ofereixen sortides a tots els centres educatius per conèixer la diversitat natural, paisatgística i de la presència humana a les muntanyes i valls de La Garrotxa i Els Pirineus.

>>> Olot Cultura: Compra d'entrades online de concerts i espectacles. AQUÍ

>>> Per incloure una activitat a la nostra agenda, envia un correu electrònic amb la informació o cartell de l'esdeveniment a: elgarrotxi.cat@gmail.com