Exposició La Família Jaume d’Olot. És la guerra!

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Família Jaume d’Olot. És la guerra!
13 de març – 23 de maig de 2021, Sala Oberta del Museu de la Garrotxa

La Família Jaume d’Olot. És la guerra!
A través de fotografies i documentació personal (cartes, dietaris, documents, etc.) coneixerem la vida dels set membres d’una família olotina a la vegada que farem un recorregut pel període històric que abasta l’abans, el durant i el després de la Guerra Civil.La família Jaume es va traslladar a Olot procedent d’Igualada cap al 1889. El cap de família, Francesc Jaume Claramunt, va exercir de cafeter. El fill, que quan va arribar a Olot tenia tan sols uns mesos, es convertiria en fotògraf i va ser conegut amb el sobrenom de Paco Mestres. Es va casar amb l’olotina Faustina Asperó i van tenir quatre fills i una filla. Els tres fills més grans van tenir activitat política i cultural durant la Segona República i van morir tots al front durant la Guerra Civil. El fill petit va fer d’actor aficionat durant la postguerra. La filla va morir a conseqüència de les complicacions derivades del part del seu fill.

Unes línies de colors diferents a terra representaran les vides dels membres de la família amb longituds diferents que mostraran de manera molt gràfica com la vida dels fills va quedar estroncada per la Guerra Civil. A una banda de la sala hi haurà fotografies de la família i del context i, a l’altra, documents textuals.

Aquesta exposició és fruit d’un treball d’investigació que ha portat a terme l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa gràcies a la donació de la documentació textual i gràfica que va fer Ester Jaume, neta del fotògraf.

Organitza: Arxiu Comarcal de la Garrotxa i Museus d’Olot