FEM POBLE(S) – Del Projecte SomVallBas

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper cap de setmana del 23 i 24 de novembre a diferents punts de la Vall d’en Bas arriba FEM POBLE(S) – Del Projecte SomVallBas

Agafeu l’agenda i guardeu-vos el cap de setmana del 23 i 24 de novembre perquè a la Vall d’en Bas la farem grossa!

Després d’un estiu trepidant, en el que es van realitzar prop de 800 entrevistes a veïns i veïnes dels set pobles, ara s’organitzen unes jornades per a fer un primer retorn i continuar enraonant sobre tradicions i patrimoni immaterial.

Per tal d’iniciar el debat, les coordinadores del projecte SomVallBas, així com els estudiants de la UAB i la UdG que van treballar-hi aquest l’estiu, exposaran els primers resultats de la recerca i, seguidament, convidaran a pujar a l’escenari a alguns dels entrevistats per tal de conversar amb ells.

S’han escollit quatre eixos de discussió per tal de poder aprofundir en les temàtiques que més preocupen als vallbasencs: expressions, punts de trobada, pagesia i natura. Cadascun d’aquests temes serà tractat de forma individual en 4 actes diferents que tindran lloc aquest mateix cap de setmana.

Començarem dissabte 23 de novembre a les 10.00 del matí al Local de Can Tista de Sant Esteve d’en Bas amb un col·loqui sobre expressions, dites, llegendes, música, dansa, receptes de cuina, remeis casolans, expressions religioses, faràndula i festes. Seguirem el mateix dia a les 16.30 al Local Social de Sant Privat per a parlar sobre punts de trobada: les fonts, els gorgs, la plaça major, l’era de les cases, equips esportius, Can Trona i tot el que es pugui considerar un espai de sociabilitat destacat.

L’endemà, diumenge 24 de novembre a les 10.00, ens n’anirem fins al Local Social de Joanetes per tal d’abordar tot el relacionat amb la pagesia i la vida rural: eines del camp, llavors, la parcel·lària, objectes de casa, aigua, abelles, papallones de boix, horts. Finalment, a les 16.30 al Local Social d’Hostalets, diversos experts ens parlaran sobre paisatge i natura: camins, prats, camps, flora, fauna, fotografia i pintura.

Tothom està convidat a participar i aportar allò que cregui convenient.

Imagen