Festival Nibiru, Mostra d’Art Avançada

Comparteix-ho amb els teus amics:

La segona edició del Nibiru, Mostra d’Art Avançada tindrà lloc el proper dissabte 23 de desembre de 2018.

El centre d’Olot, capital de la Garrotxa (Girona) s’omplirà de música electrònica avançada, arts visuals, mapping i projeccions interactives i multimèdia.

Amb l’objectiu principal de reintroduir la cultura avantguardista, contemporània i experimental a través de la música electrònica i les arts visuals, l’associació Nibiru presenta un festival de més de 15h de durada al centre d’Olot.

Distribuïda en tres blocs (vermut, tarda i nit), l’esdeveniment ens portarà a 12 artistes diferents durant tota la jornada. El centre neuràlgic d’aquestes activitats serà la Sala Municipal de concerts El Torín (on hi haurà el gruix d’actuacions durant la tarda i la nit), i durant el migdia, amb el vermut, es farà a la plaça 1 d’octubre , davant la Sala La Carbonera, amb servei de Foodtrucks i Bar.

Actuacions de dj’s i vj’s de renom com Rob Clouth, un gal•lès resident a Barcelona, referent internacional en música electrònica “glitch” i creador d’una sonoritat complexa i refinada o Dj Rosario, una dj i productora fundadora de “Lesfatales”, un grup de dones DJs y VJs relacionades amb la musica electrònica, que ofereix un directe de techhouse festiu i molt ballable. Tambe cal destacar la presència del col•lectiu gironí Playmodes, que ens brindarà l’oportunitat de contemplar i participar en una instal•lació de videoart interactiva anomenada Vj Yourself, o el duet barceloní Balago, que en portaran una peça única audiovisual molt cuidada i experimental.

Altres artistes convidats son Primate i Nat, dos dj’s d’Olot i Girona, respectivament, el duet Jansky, provinents de Palma de Mallorca, amb una proposta entre l’electrònica i la poesia, i Neur(o)n un “manipulador sonor” amb sintetitzadors modulars. També destaquem el col•lectiu barceloní Algorave, un grup de visualcoders que punxen música i visuals algorítmicament, creada en codi. Per acabar, la presència de Maquinitas, un artista visual que ja ha colaborat en altres ocasions amb la Mostra, i Altered Loopz, vestiran de projeccions i mapping la nit del festival.

Fora de la programació oficial tindrem un mapping anomenat “Dual Laser Spyrograph Interactive”, a la façana del Toríni realitzat per l’artista visual Albert Callejo i la “Porta interestel•lar”, dins la Sla La Carbonera, per l’artista plàstic Penao i Vj Hèctor.

La major part d’actuacions son gratuïtes, durant el vermu i la tarda. A la nit, l’entrada és de pagament, 10€ anticipada o 12€ a taquilla.

Nibiru Mostra d’Art Avançada és una associació sense ànim de lucre nascuda al setembre del 2017 a la ciutat d’Olot, i aquest novembre organitza i celebra la segona Mostra d’Art Avançada a la ciutat.

Amb l’objectiu principal de reintroduir la cultura avantguardista, contemporània i experimental a través de la música electrònica i les arts visuals.