Fira de Sant Nicolau

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fira de Sant Nicolau

PROGRAMACIÓ

Dilluns 6 de desembre de 2021

7.45 h. Sortida de la XXVI caminada del GECA. Punt de Trobada: Local del GECA. Itinerari Joanetes, Fontanis, Pulgprdines, Mallapart, Can Prim, Joanetes. Durada: 4.30 hores.
Posa

10.00 h. Inici de la Fira i obertura de la presó.

De 10.00h. 19:00 h. Activitat -Un dia a pagès”. Recorregut interactiu teatralitzat per l’era d’una masia de pagès, amb el seu bestiar, horts, eines i tot el que té a veure amb el món agricola ramader Aquest any amés, s’inclouen novetats.

De 10.00 h. a 19.00 h. Jocs gegants de Quiràla al carrer del Mig.

10.30 h. Missa a l’església de Sant Bartomeu.

De 10.30 h. a 12.00 h. Concurs de dibuix infantil Temàtica: Les eines del camp.

11.00 h. Taller de les àvies remeires: “Propietats de ls arrels i els bulbs”: Un sol tom. Les inscripcions són gralles ies duran a terme en el mateix espai que s’ha habiltat per fer el tal, al carrer de Dalt del Mallol.

11.30 h. Espectacle infantil “Contes de goles i núvols” dela Cia. Alma la mar de contes.

12.00 h. Pregó de la Fira de Sant Nicolau a càrrec de Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens. Campanya “No eren bruixes, eren dones”.

De 12.30 h. a 13.00 h. Conferència: “Història de la cacera de bruixes a Catalunya: el cas de la Garrotxa” a càrrec del doctor en història i professor de la UB Pau Castell Granados. A dins l’Església de Sant Bartomeu.

12.45 h. Entrega de premis del Concurs de dibuix infant A la plaça Major.

13.00 h. Passejada de la bruixa Estruga Maigarda.

De 13.00 h. a 16.00 h. Podeu anar passant, al llarg de tot el migdia, per la cantina i quedar-vos al dinar popular de la fira a càrrec de la Tieta Rosa.

De 16.00 h. a 17.00 h. Taller introductori al cultiu de bolets de soca a càrrec de Francesc Asperó de Fungi Girona. Un sol torn. Les inscripcions són gratuites i es duran a terme en el mateix espai que s’ha habilitat per fer el taller, al carrer de Dalt del Mallol.

16.15 h. Espectacle musicalitinerant a càrrec de Brunzit Remença. Inici a la plaça Major.

16.45 h. Ball a la Plaça. Ball popular participatiu a càrrec de Brunzit Remença. A la plaça Major.

17.00 h. Projecció del documental “Cisquet i el seu germà” de Marc Planagumà. Produit per l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya amb el suport del PEHOC i l’Ajuntament d’Olot. 90 min. A l’auditori de Can Trona – Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas.

18.15 h. Cercavila i ball de la Bruixa Estruga Maigarda, acompanyada per la comparsa dels Xots, des de l’antiga porta de la vila medieval.

18.30 h. Caldo de cloenda. Caldo calent per a tots els assistents a la Fira. A la plaça Major.

19.00 h. Espectacle -Danses de Muntanya: de l’Esbart Marboleny. A la plaça Major.

20.00 h. Cloenda de la Fira.

Totel dia:

  • Fira d’artesania
  • Mostra d’oficis antics
  • Mostra de bestiar
  • Activitats familiars infantils
  • I podreu pujar al Puig del Mallol amb el Tricu-Tricu

PLÀNOL FIRA: