GALA DE LES PRESES 2019

Comparteix-ho amb els teus amics:

PROGRAMA

DIJOUS 10 D’OCTUBRE

TARDA

A les 7, al centre cultural, XERRADA INFORMATIVA SOBRE COM HEM D’ACTUAR DAVANT LES AGRESSIONS SEXUALS.

Enguany és la primera vegada que a les Preses instal·lem un punt lila. El projecte de formació i servei de Punt Lila de les Preses preveu realitzar diferents accions. Una de les propostes és la realització d’una XERRADA FORMATIVA prèvia de sensibilització contra la violència masclista i , en concret sobre violències sexuals, per contextualitzar el marc d’intervenció, així com també establir una coordinació i circuit amb el Punt Lila. Aquest acte és obert a tot el públic per entendre i saber com funciona un punt lila. La durada de la
xerrada és d’una hora.

DIVENDRES 11 D’OCTUBRE

TARDA

A 2/4 de 4, RUA DELS NENS i NENES DE L’ESCOLA LA BÒBILA pels carrers del poble acompanyats de la GRANOTA i DELS CALABOTINS. Organitza: Escola la Bòbila.

A 3/4 de 8, CERCAVILA DE GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS acompanyats pels GRALLERS i TIMBALERS de Les Preses pels carrers Josep Tarradellas, Murrià, plaça Mn. Joan Pagès, Sant Sebastià, Major, fins a l’Ajuntament.

A 2/4 de 9, al pati de l’Ajuntament, PREGÓ DE FESTES a càrrec de JORDI FOSAS COLOMER, ex-president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

Tot seguit, al saló de sessions de l’Ajuntament, INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “50 ANYS DESPRÉS “ Les Preses 1969 – 2019 de Dolors Puigdemont.

L’exposició romandrà oberta del dilluns 7 al divendres 18 d’octubre. El dissabte 12 a les 6 de la tarda i el diumenge 13 a les 1 del migdia visita guiada per l’autora. Horari de dilluns a divendres de 9 a 2 del matí.

Tot seguit, RETORN DE LA FARÀNDULA pels carrers Murrià, Josep Tarradellas i plaça Pau Casals.

NIT

A 2/4 de 10, al centre cultural, 16è SOPAR POPULAR i ELECCIÓ DE LA PUBILLA i L’HEREU. Hi haurà ESPECTACLE SORPRESA. Venda de tiquets a l’Ajuntament de les Preses i a la Fleca Luque fins al dimecres 9 d’octubre. PREUS: adults 12 € | infantil 8 € (de 5 a 10 anys) | petits 2 € (fins a 4 anys) Tiquet gratuït per a nadons (només inclou espai pel cotxet)

A les 12, al carrer Sant Pere, BALL DE L’HORA i PICU a càrrec del DJ PEPI.

DISSABTE 12 D’OCTUBRE

MATÍ

A les 10, a la plaça Catalunya, CERCAVILA DELS CAPGROSSOS CASOLANS i ESTRIS DE FER FRESSA PER ANAR A DESPERTAR LA GRANOTA pels carrers Lilà, Avinguda Constitució, Sant Sebastià, Major, plaça Major, Murrià, Francesc de Verntallat, Josep Tarradellas i plaça Pau Casals. Seguidament, DESPERTAREM LA GRANOTA, hi haurà la MOSTRA DE CAPGROSSOS CASOLANS, acompanyats dels timbalers i grallers de les Preses. Es servirà coca i xocolatada per a tothom. Organitza: Amics de Les Preses.

A l’arribada a la Plaça Pau Casals , TALLER DE TIMBALS. Organitza: Grallers i timbalers de Les Preses.

A les 11, a la plaça Major, SARDANES amb la COBLA OSONA.

A les 12, CERCAVILA DELS GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS ACOMPANYATS PER ELS GRALLERS i TIMBALERS DE LES PRESES pels carrers, Josep Tarradellas, Murrià, plaça Mn. Joan Pagès, Sant Sebastià, Major i plaça Major.

A continuació, a la plaça Major, BALL DELS GEGANTS, LA GRANOTA i DELS CALABOTINS amb la COBLA OSONA.

Tot seguit, RETORN DE LA FARÀNDULA pels carrers Murrià, Josep Tarradellas i plaça Pau Casals. Acompanyats pels GRALLERS i TIMBALERS de Les Preses.

TARDA

A les 3, al centre cultural, OBERTURA D’INSCRIPCIONS DEL CAMPIONAT DE BOTIFARRA.

A les 4, a la pista poliesportiva, GRAN GIMCANA TEMÀTICA DE L’ESPLAI EL SOL. La gimcana és farà pel poble i constarà de diferents proves. Seran equips de 4 persones, amb dues franges d’edats: PETITS de 6 a 14 anys i ADULTS a partir de 15 anys fins a 100 anys. La temàtica de les disfresses serà el fons del mar. Les disfresses han de ser còmodes i que es puguin embrutar.

Inscripcions a través del correu electrònic esplaielsoldelespreses@gmail.com fins el dimecres 9 d’octubre. Participació gratuïta. Places limitades.

Tot seguit, entrega de premis i berenar per a tots els participants. Organitza: l’equip de monitors i monitores del Grup d’Esplai el Sol de les Preses.

A 2/4 de 5 , al camp municipal d’esports de Bosc de Tosca, partit de FUTBOL DE 2ª CATALANA, entre els equips, CEF BOSC DE TOSCA – CE BESALÚ.

A les 6, al camp municipal d’esports de Les Preses, partit de FUTBOL DE 4ª CATALANA, entre els equips, C.F. LES PRESES “B” – C.F. BONMATÍ.

NIT

De 9 a 2/4 d’11, a l’envelat, DISCOLIGHT amb DJ KURBA. Els nens de 10 a 14 anys que estiguin empadronats a Les Preses, tindran l’ENTRADA GRATUÏTA, presentant el DNI.

A 2/4 de 10, al centre cultural, TEATRE amb l’obra “ Ai …. Homes !!! ” de la companyia de teatre del barri de Bonavista d’Olot, SAL I PEBRE. Organitza: CENTRE CULTURAL. Els veïns empadronats a Les Preses, tindran l’ENTRADA GRATUÏTA, presentant el DNI.

A 2/4 de 12, a l’envelat, GRAN BALL, amb GERTRUDIS, ORQUESTRA MARIBEL i DJ KURBA. ENTRADES A LA VENDA a www.galadelespreses.cat SERVEI D’AUTOCAR GRATUÏT, a partir de les 11h de la nit. L’autocar farà el recorregut des de les Preses (costat envelat) fins a l’estació d’autobusos d’Olot. Cada mitja hora amb parada a Bosc de Tosca.

DIUMENGE 13 D’OCTUBRE

MATÍ

A les 9, a la plaça Pau Casals, CAMPIONAT DE PETANCA. Límit : 24 participants. Organitza: Associació de Jubilats i Pensionistes de Les Preses.

A partir de 2/4 d’11 , al carrer Major, LA FIRETA, activitat perquè els nens i nenes puguin divertir-se jugant a vendre les seves manualitats. Per reservar la vostra paradeta, s’ha de trucar a l’Ajuntament (Esther – 972 69 32 32), abans del 9 d’octubre.

A les 11, OFICI SOLEMNE, amb l’acompanyament de la CORAL PUIGSACALM de Les Preses. Seguidament, a la plaça Major, la CORAL PUIGSACALM de Les Preses estrena LES SARDANES : “Els pinzells de l’Almazán” dedicada al pintor Lluís Almazán i “El pintor de Les Preses” dedicada al pintor Miquel Duran.

A les 12, a la plaça Major, CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA INTERNACIONAL MARAVELLA.

A les 12, a la biblioteca de l’Escola la Bòbila, HORA DEL CONTE amb la companyia Alquímia Musical, amb l’espectacle “la lluna, la terra i el sol”.

TARDA

A 2/4 de 5, a la plaça Major, SARDANES amb la COBLA OSONA.

A les 5, CERCAVILA DELS GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS ACOMPANYATS PER ELS GRALLERS i TIMBALERS DE LES PRESES pels carrers, Josep Tarradellas, Murrià, plaça Mn. Joan Pagès, Sant Sebastià, Major i plaça Major.

A 2/4 de 6, a la plaça Major, amb la COBLA OSONA:
 BALL DE LES CINTES de les Preses.
 BALL DE LA GRANOTA i DELS CALABOTINS.
 BALL DELS GEGANTS

Tot seguit, RETORN DE LA FARÀNDULA pels carrers Murrià, Josep Tarradellas i plaça Pau Casals. Acompanyats pels GRALLERS i TIMBALERS de Les Preses.

A les 7, a l’envelat, CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA INTERNACIONAL MARAVELLA en finalitzar el concert hi haurà coca i fuet per tothom.

Seguidament, a l’envelat, GRAN BALL DE GALA amb l’ORQUESTRA INTERNACIONAL MARAVELLA.

NIT

A les 9 del vespre, FI DE FESTA AMB ELS ACTES SEGÜENTS:

* CERCAVILA DELS GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS pels carrers Josep
Tarradellas, Murrià, plaça Mn. Joan Pagès, Sant Sebastià, Major i plaça Major.
* BALL DE LA GRANOTA i DELS CALABOTINS
* BALL NOCTURN DELS GEGANTS
* GRANS FOCS D’ARTIFICI , a càrrec de PIROTÈCNIA SANT ROC I PIROTÈCNIA
PIBIERZO.
* CERCAVILA NOCTURNA DELS GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS, pels
Carrers Major, Josep Tarradellas i plaça Pau Casals.
* TANCADA DELS GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS.
El fi de festa anirà acompanyat pels GRALLERS I TIMBALERS DE LES PRESES.

DILLUNS 14 D’OCTUBRE

TARDA

A les 4, al Parc de l’1 d’octubre, JOCS FETS AMB MATERIAL RECUPERAT per a nens i nenes de totes les alçades a càrrec de GUIXOT DE 8 i BERENAR per a tots els assistents.

NOTES D’INTERÈS

Es podran consultar tots els actes de la gala a la nova web www.galadelespreses.cat. Tots els veïns del poble tenen ENTRADA GRATUÏTA, presentant el seu DNI als següents actes: CONCERT i BALL DE l’ORQUESTRA INTERNACIONAL MARAVELLA , DISCOLIGHT INFANTIL i TEATRE del dia 12

En cas de pluja, els actes de carrer es faran a la pista poliesportiva.

La comissió no es farà responsable dels desperfectes ocasionats als carrers del poble. Fora del recinte de l’envelat, es demana el màxim respecte als veïns i al mobiliari privat i públic, atenent en tot moment a les indicacions dels vigilants en la circulació i aparcament de vehicles.

No està permès el consum de begudes alcohòliques i vehicles aparcats amb la música excedint els nivells sonors fora del recinte de l’envelat.

Les parades se situaran a l’estació, al carrer dels Teixos. No es permetrà circular al carrer Major ni a la plaça Major les hores que es facin sardanes, cercavila, ball dels gegants, la fireta i altres activitats.

No es podrà APARCAR al carrer Major ni al carrer Sant Sebastià, el divendres 11, de 7 a 9 del vespre, el dissabte 12 de 10 a 2 del migdia i de 4 a 10 del vespre i diumenge 13, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 10 del vespre perquè hi passarà la CERCAVILA DELS GEGANTS, LA GRANOTA i ELS CALABOTINS.

El dissabte 12 la Comissió de Festes ofereix el SERVEI D’AUTOCAR GRATUÏT, a partir de les 11h. de la nit.

L’autocar farà el recorregut des de les Preses (costat envelat) fins a l’estació d’autobusos d’Olot. Cada ½ hora amb parada a Bosc de Tosca.

Qualsevol canvi d’ubicació que es pugui esdevenir durant la celebració de la Gala s’informarà a través de les xarxes socials: @ComiPreses o @lespreses_cat.

Si teniu ganes de penjar imatges i/o fer comentaris sobre la Festa Major feu servir el #galaLP19

La comissió es reserva el dret de modificar el programa en cas de sorgir causes imprevistes

En aquesta Gala 2019 el dissabte 12 d’octubre a la nit, posarem un punt lila davant de l’envelat. Per atendre aquelles situacions que puguin esdevenir casos d’assetjament, abús o agressió sexual, establint coordinació, si s’escau, amb la resta d’operadors que estiguin presents o implicats en el circuit establert per aquesta Festa Major.

El fet que vulguem posar un punt lila a la Festa major pretén principalment sensibilitzar i eradicar les situacions de violència sexista en el context de la Festa Major. En aquest marc, els objectius principals de la proposta seran son:

– Fomentar la igualtat i la no discriminació.
– Lluitar contra la violència masclista.
– Gaudir de la Festa Major amb llibertat i seguretat.
– Tenir una Festa Major lliure d’agressions sexistes.