La Vall d’en Bas celebra la “Setmana de l’energia”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dissabte 18 de maig a Can Trona, Centre de Natura i Cultura, es durà a terme diverses activitats relacionades amb la celebració de la “Setmana de l’energia”.

A les 17.00 de la tarda tindrà lloc el taller “Gestiona la teva energia!”, en el qual un ambientòleg de l’Institut Català de l’Energia, explicarà els conceptes clau de la gestió energètica i la contractació de l’electricitat; com llegir una factura elèctrica, quins nous models energètics existeixen i quines oportunitats tenim com a ciutadans.

A les 18.30 es realitzarà un debat entorn de la pregunta: “Quin ha de ser el paper dels micropobles en la transició energètica?” Començaran, aportant el seu punt de vista, Maria Creuet, president de l’associació de micropobles i vicepresidenta del Col·lectiu per un nou Model Energètic Social i Sostenible, i Quim Sempere, filòsof i expert en transició energètica.

La transició energètica és un dels grans reptes que afrontem com a societat i més a Catalunya molt dependent dels hidrocarburs importats de fora, així com de l’energia nuclear. Per a implantar renovables és necessari el territori, la major part del qual és gestionat per a municipis petits. Aquest fet és una oportunitat per aquests micropobles, però també un risc. És per això que volem portar a debat aquesta qüestió.

Ambdós actes, tant el taller com el col·loqui, són oberts a tothom i no cal inscripció prèvia.

>>> Olot Cultura: Compra d'entrades online de concerts i espectacles. AQUÍ

>>> Per incloure una activitat a la nostra agenda, envia un correu electrònic amb la informació o cartell de l'esdeveniment a: elgarrotxi.cat@gmail.com