Teatre: Cos gojós s’eleva lleuger

Comparteix-ho amb els teus amics:

Cos gojós s’eleva lleuger
Taller Placer i Vicente Arlandis
Dijous 20 de gener de 2022, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Cos gojós s’eleva lleuger

Una performance que desafia la gravetat

La instal·lació visual és un element molt important en la proposta que utilitza l’aire, el gas i el plàstic que lluiten amb la gravetat, entesa com una força que ens afecta en tots els àmbits de la vida, que ens frena i que ens impedeix enlairar-nos.

L’espectacle té el seu inici en el personatge de l’idiota i connecta amb tres qüestions físiques: el cos, el plaer i la lleugeresa.

Cos gojós s’eleva lleuger forma part del projecte de recerca Idiotismos, que Vicente Arlandis desenvolupa des del 2016 com a línia de treball personal, on la pràctica i el pensament s’obren a un camp en què allò que passa és vàlid en si mateix i no hi ha afany de transcendència, on les singularitats no estan subjectes a una identitat o a una psicologització. Avui, en una societat hiperconnectada, és molt complicat ser idiota, perquè la violència del consens reprimeix l’idiotisme. Fer l’idiota es converteix en una pràctica que té molt a veure amb la llibertat, amb una desviació del dogma i dels camins marcats. Quan parlem d’idiotesa no ens referim a l’estupidesa o a la manca d’intel·ligència, sinó que ens referim a la singularitat.