Xerrada: Gabriel Rufián

Comparteix-ho amb els teus amics:

Després del període nadalenc, que enguany ha estat més mogut que mai, i fins a la consecució de l’acord per formar govern i continuar el procés cap a la independència, Estelada 2014 torna a les seves activitats que tenen com a objectiu explicar la viabilitat del projecte de l’estat propi amb tres xerrades per als proper trimestre.

gabriel

La primera xerrada de l’any tindrà com a protagonista Gabriel Rufián, recentment elegit diputat al Congrés dels Diputats de Madrid per ERC, que parlarà de La independencia… en castellano.

Fill i nét d’andalusos, va créixer al barri Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Destaca la seva activitat com a membre de Súmate, des del 2014, des d’on reivindica l’independentisme expressat en castellà. L’hivern de 2014 esdevé membre de l’ Assemblea Nacional Catalana (ANC) i al maig del mateix any és escollit membre del Secretariat Nacional. Intervé assíduament en actes com a conferenciant i taules rodones arreu de Catalunya. L’11 de setembre del mateix any esdevé un dels protagonistes de la Via Lliure cap a la República Catalana fent de portaveu de l’ANC en castellà a l’escenari central de l’acte de la Diada situat a la Meridiana de Barcelona. Durant la campanya electoral per a les eleccions catalanes del 27 de setembre, participa en actes de campanya fent crida al vot dels castellanoparlants.

Paral·lelament a la seva intensa activitat a les xarxes socials, ha estat col·laborador habitual de debats i tertúlies d’actualitat política a diversos mitjans de comunicació (entre altres, en programes com 2324 de Televisió de Catalunya, El Matí de Catalunya Ràdio, El Punt Avui, 13TV. També ha publicat regularment articles d’opinió a diaris digitals (El Matí digital, El Singular, Nació Digital, El Punt Avui, El Món, entre d’altres).

La xerrada tindrà lloc el proper dissabte 23 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Hospici (C. Hospici, 8), d’Olot.

Les altres xerrades del trimestre són: el dissabte 20 de febrer, en un lloc encara per determinar, Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, ens respondrà a Llegim la història per entendre el present?; i el dissabte 19 de març, a la sala d’actes de l’Hospici, Marc Guerrero, vicepresident del Partit de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, ens parlarà de Reiniciar Europa des de Catalunya.

Comparteix-ho amb els teus amics: