Ajornen el retorn dels desallotjats per l’esfondrament d’un edifici a Olot fins la setmana vinent

Comparteix-ho amb els teus amics:

La previsió de pluges i el fet que l’habitatge no estigui del tot assegurat ha obligat a l’Ajuntament a endarrerir la seva tornada a casa

Els tècnics municipals han revisat aquest matí la zona juntament amb el responsable de seguretat de les obres i han coincidit que de moment no hi ha prou garanties perquè una part dels veïns afectats puguin tornar a casa.

El regidor de Via Pública d’Olot, Josep Gelis, ha afirmat a l’ACN que comprèn que és un trasbals per ells però que el més important és assegurar-se que no hi ha cap perill. “Hi ha unes parets que no estaven prou bé i amb la previsió de més pluges, pensem que és millor esperar uns dies més”, ha assenyalat el regidor. Dimarts que ve hi ha programada una nova visita tècnica per comprovar en quin punt es troben els treballs d’enderroc. Serà llavors quan es decidirà si els veïns que havien de tornar avui a casa seva ho podran fer finalment.

El desallotjament es va produir el 10 d’abril passat, quan uns veïns van alertar aquell mateix dia de l’esfondrament del teulat d’un edifici situat a la confluència dels carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire d’Olot que estava deshabitat. En total es van desallotjar 21 persones que vivien en finques properes. Bona part dels treballs d’enderroc s’estan fent de forma manual perquè el bloc es troba en un carrer estret i això ha dificultat l’actuació amb màquines.