Ajudar als aturats durant la jornada electoral

Comparteix-ho amb els teus amics:

El drama laboral que estem patint, exigeix que la prioritat política actual sigui tirar endavant mecanismes encaminats a generar ocupació. La situació dels treballadors autòctons, que estan patint un autèntic calvari familiar, constitueix la nostra màxima preocupació. Em permeto recordar que segons dades recents, a les comarques gironines hi ha més d’un 25% d’aturats i un 20% de persones al llindar de la pobresa.

Una petita mostra que proposem i que no costaria gens de fer amb una mica de bona voluntat, seria donar prioritat als aturats amb càrregues familiars, en el sorteig dels membres de les taules electorals, de les eleccions al parlament europeu, que se celebraran el pròxim 25 de maig.

Això seria possible, amb una simple modificació urgent de la llei Orgànica de Regim Electoral General. Des dels municipis, s’hauria de donar suport prioritari a una iniciativa d’aquest tipus.

Els petits detalls com aquest, poden significar un petit alleujament per aquestes economies tan desfavorides dels aturats. Estem segurs que molts olotins i olotines, rebrien amb molt bons ulls, que aquests ingressos que es cobren per assistir a les taules electorals, anessin a parar a les persones més necessitades de casa.

Ignasi Mulleras
Portaveu i regidor del Grup Municipal de PxC d´Olot