Alcaldes polonesos visiten les Preses i s’interessen pel funcionament del municipi de les Preses

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde va explicar el funcionament del polígon industrial, el teixit associatiu de les Preses i el Festival Ésdansa

Una delegació de vint alcaldes de Polònia van visitar aquest passat dimarts les Preses. Els va interessar la promoció econòmica – industrial del municipi i el gran teixit associatiu que té un poble de 1900 habitants.

L’alcalde de les Preses, Pere Vila els va rebre al Saló de sessions de l’Ajuntament per explicar-los el desenvolupament del municipi, les característiques del poble i la seva gent i la història del municipi. Durant la xerrada va parlar de la promoció econòmica i industrial del municipi.

Els alcaldes van preguntar diferents qüestions sobre l’organització municipal, com funciona l’administració local i el model turístic i agrícola de les Preses. Van passejar per les Preses per veure el municipi i tot seguit van anar a dinar en un restaurant.

A la tarda, el regidor d’hisenda Lluís Guillaumes els va acompanyar a l’espai de dansa d’arrel tradicional on la directora del Festival Ésdansa, Núria Feixas els va rebre i els va explicar el model de Festival que s’organitza cada any a les Preses i com funciona l’Esbart dansaire Marboleny. Van visitar totes les instal•lacions de l’espai de dansa i abans de marxar van poder visualitzar un vídeo de les danses tradicionals que realitza la Marboleny i un vídeo sobre el Festival Ésdansa. La trobada va anar molt bé per a fer contactes amb alcaldes que organitzen en les seves respectives ciutats Festivals de característiques o semblances a l’Ésdansa.

Abans de marxar de l’Ajuntament se’ls va obsequiar amb diferents elements característics del municipi.