Vídeo: Alejandro Valverde, guanyador de la segona etapa a Olot de la Volta a Catalunya 2015

Comparteix-ho amb els teus amics:

Sota la pluja i amb la ciutat consternada per la mort de veins al sinistre de l’avió, Alejandro Valverde de l’equip Movistar ha estat el vencedor de la segona etapa de la “Volta” a Catalunya, acabada a Olot en un dia de pluja i d’un final molt nerviós. El ciclista murcià ha superat a l’esprint final al seu company José Joaquín Rojas i al suís Martin Elmiger (IAM Cycling) en una etapa en què finalment no hi ha hagut diferències importants a la classificació general que continua encapçalant el polonès Maciej Paterski (CCC Sprandi).

https://vimeo.com/123117850

L’escapada del dia l’han protagonitzat l’eritreu Tsubagu Grmay (Lampre-Merida), Lluis Mas (Caja Rural-Seguros), Sam Bewley (Orica-GreenEdge) i Tom Stamsnijder (Giant-Alpecin), un grup format en els primers compassos de l’etapa al que el pilot, escarmentat de l’etapa d’ahir, no ha donat mai més de 4 minuts d’avantatge.

DEMÀ TORNEN A PASSAR PER LA GARROTXA

Finalment han estat els dos primers els que més han resistit el ritme d’un pilot molt estirat camí de l’alt de Montagut (3a categoria), de manera que el mallorquí Mas s’ha situat líder de la classificació dels esprints intermedis. Un cop atrapats, Valverde ha estat el més ràpid del grup principal.

F 870

El mateix guanyador ha admès que no recordava la darrera vegada que havia guanyat un esprint tan nombrós. “La veritat és que avui picava una mica cap amunt, però feia molt que no em ficava en un esprint així perquè són molt perillosos. Però avui estavem tot l’equip al davant per anar més segurs en uns últims quilòmetres que s’havien posat perillosos, i per això m’he vist ben col·locat i he disputat. Al final Rojas m’ha fet de llançador de luxe”.

Respecte a com afrontar la cursa d’ara endavant pensant en la classificació general, Valverde creu que “es pot remuntar però serà molt difícil, els tres ciclistes que hi ha destacats (Paterski, Rolland i De Clerq) són grans ciclistes. Segur que els dies vinents hi haurà batalla, com demà que serà dur amb els dos passos per Els Àngels i dijous que estic segur que es mourà la cursa abans de La Molina, però serà difícil”, ha insistit.

MÉS INFORMACIÓ AQUÍ

Comparteix-ho amb els teus amics: