Vídeo: Alerta de risc d’inundacions per l’alt cabal dels rius Fluvià, Ter, Cardener i Siurana

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil (DGPC) manté en fase d’alerta el pla Inuncat per les incidències que ha deixat la llevantada aquesta matinada -especialment a l’Alt Empordà- i per l’alt cabal de rius com el Fluvià, el Ter, el Cardener i el Siurana, que amenacen de provocar inundacions en zones properes a les seves lleres. El Congost, l’Anoia, el Tordera, el Francolí, el Llobregat i el Foix també baixen amb cabals força superiors a l’habitual però encara dintre la normalitat. El telèfon d’emergències 112 ja ha rebut més de 1.400 trucades des de l’inici de la llevantada i els Bombers de la Generalitat han fet 408 serveis en les darreres 15 hores pel temporal, 305 a la demarcació de Girona (144 només a Figueres ciutat).

Vídeo: Efecte de les pluges al Fluvià

Les pluges de la matinada han provocat el desbordament de la riera Galligans a la capital de l’Alt Empordà i l’ensorrament parcial de la Rambla. La situació viària també és molt complicada pels voltants de Figueres (l’AP-7 ha estat tallada durant cinc hores en sentit sud i es mantenen negades la C-31, C-260, la C-252 i quatre carreteres locals). L’Ajuntament ha obert el pavelló municipal per fer l’atenció social de les persones que ho puguin necessitar. Durant la nit, des del municipi de Figueres s’han arribat a fer 176 trucades al telèfon d’emergències 112 i 51 des de Vilafant.

Una casa de colònies, desallotjada a les Preses

Entre les actuacions destacades dels Bombers, aquest matí dues dotacions s’han desplaçat fins a les Preses (Garrotxa) per desallotjar una casa de colònies a conseqüència de l’acumulació d’aigua. Amb l’ajuda d’efectius dels Mossos d’Esquadra s’han evacuat 12 infants i 5 monitors, sense més conseqüències.

Molta precaució al litoral

Les principals recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat van enfocades sobretot de cara a la mobilitat durant aquests dies (adequar-la a les pluges fortes en cada moment). També és important recordar que aquests dies cal evitar els accessos a punts del litoral, on la llevantada i els cops de mar poden provocar accidents.

També es demana a la ciutadania que respecti tots els tancaments d’accessos al litoral, platges, passeig marítim, espigons,… evitar travessar guals i punts baixos sota carreteres i ferrocarrils quan hi ha tempesta o acumulacions d’aigua, i aprofitar les hores de treva per retirar fulles i objectes que dificultin el drenatge.

Les persones i/o col·lectius que tinguin previstes activitats a l’aire lliure aquest cap de setmana, cal que prevegin un pla alternatiu en un espai tancat lluny de zones inundables i de rius i rieres i preferiblement en zones elevades.

F 4115
Carrer de Can Trona a la Vall d’en Bas tallat
Comparteix-ho amb els teus amics: