Alerta: El vent pot superar els 70 km/h en llocs poc habituals com l’àmbit metropolità

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil ha alertat que el temporal de vent d’aquest dimarts serà intens a gran part del país i que les ratxes de tramuntana es faran sentir a comarques poc habituades. A l’àmbit metropolità es podran superar els 70 km/h i també arreu del litoral i prelitoral. Tot i això, les ràfegues més fortes -superiors als 125 km/h- es produiran a les cotes més altes del Pirineu i Prepirineu -a banda de les zones més ventoses dels dos extrems del país, Empordà i Ebre-. A la Catalunya Central, la Serralada Interior i el Montseny el vent serà també molt fort i superarà els 90 km/h. “Per sort no serà sostingut, que és el que genera més problemes”, ha reconegut el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado.

La DGPC recomana molta precaució en les activitats a l’aire lliure i en especial a l’alta muntanya, on la baixada de temperatures serà acusada i es produirà el fenomen del torb. De fet, Protecció Civil avisa que és altament recomanable que les travesses de muntanya o activitats en cotes mitjanes o altes es posposin. La resta d’activitats, sobretot en zona urbana, requeriran fer un especial seguiment en el moment de màxima intensitat del vent per detectar els elements que es puguin desprendre amb risc d’impacte. Caldrà evitar situar-se a prop d’elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars).

Alerta amb la decoració nadalenca

Protecció Civil ha comunicat als municipis que cal que reforcin la seguretat dels esdeveniments públics a l’aire lliure i condicionar-los a que es puguin realitzar de forma segura respecte la possible afectació pel vent en cada moment, així com tancar les zones de jardins o parcs urbans que puguin representar un risc per ventades, caiguda d’arbres o branques. S’ha demanat també que es reforci l’ancoratge del mobiliari urbà que es pugui desprendre amb el vent i en especial de la decoració nadalenca a l’exterior (il·luminació sobretot) i qualsevol element penjat o en alçada.

Igualment, es demana a la ciutadania que reculli i lligui de forma segura tendals, i elements inestables a terrasses i balcons, especialment la decoració nadalenca, que pot precipitar-se.

[vimeo]https://vimeo.com/113993244[/vimeo]