Almunia no descarta una Declaració Unilateral d’Independència a Catalunya perquè hi ha polítics “molt actius”

CE - ACN El vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’encara comissari europeu de la Competència, Joaquín Almunia, ha admès aquest divendres que el parlament de Catalunya podria fer una Declaració Unilateral d’Independència (DUI). “Espero que no es produeixi, però no ho descarto perquè veig que hi ha polítics que estan molt actius a Catalunya”, ha assegurat el polític espanyol del PSOE en un esmorzar amb periodistes a Brussel·les. Tot i expressar el seu desig perquè una DUI “no es produeixi”, l’eurocomissari ha admès que “podria produir-se”. L’eurocomissari ha advertit, però, que hi ha dubtes sobre què passaria l’endemà d’una declaració unilateral. “Les respostes són molt vagues”, ha assegurat Almunia en el seu últim dia a la Comissió Europea.

CE - ACN El vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia
CE – ACN El vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia

“Espero que no es produeixi (una DUI) però no ho descarto perquè veig que hi ha polítics que estan molt actius a Catalunya i poden tenir, un dia, la capacitat de portar endavant les seves idees a una majoria del parlament de Catalunya”, ha assegurat Joaquin Almunia. “La pregunta immediata que em faig, i els faig, és: i al dia següent, què passa? I llavors les respostes són molt vagues”, ha criticat l’encara vicepresident de la Comissió Europea.

Podemos

Durant la seva trobada amb la premsa Almunia també s’ha referit a Podemos, que ha definit com un partit que utilitza arguments “antipolítica i per tant antidemocràtics”. Almunia ha lamentat que organitzacions com la de Pablo Iglesias, que ha comparat amb el Moviment Cinc Estrelles de Beppe Grillo a Itàlia, titllin de “casta” als polítics. L’eurocomissari ha preguntat “si també són casta els regidors” dels ajuntaments o els “eurodiputats” de Podemos que estan a l’Eurocambra.

Comparteix-ho amb els teus amics: