Alumnat i professorat de l’INS Garrotxa torna de la seva aventura europea de la mà del programa Erasmus+

Comparteix-ho amb els teus amics:

Alumnat i professorat de l’INS Garrotxa torna de la seva aventura europea de la mà del programa Erasmus+

L’Institut la Garrotxa d’Olot, participa al programa Erasmus+ amb diferents projectes adreçats tant a alumnes de grau mitjà com de grau superior així com a professorat del centre. Des de fa una colla d’anys el centre promou la internacionalització amb l’impuls de les estades a l’estranger.

Concretament el curs 2018/2019 han tingut lloc un total de 32 mobilitats, 19 d’alumnes i 13 de professors a diferents països de la Unió Europea: França, Irlanda, Suècia, Àustria, Romania, Alemanya, Croàcia i Països Baixos. Les estades d’alumnat han consistit en la realització de pràctiques a empreses estrangeres. L’objectiu de les estades d’alumnat és la millora de les seves competències lingüístiques, professionals i personals i el coneixement de la realitat europea, és una molt bona oportunitat per a millorar les seves habilitats, la seva experiència i reforçar la confiança en sí mateixos.

Les estades de professorat, realizades aquest estiu, han consistit en l’assistència a cursos d’idioma (anglès) o bé en l’observació de mètodes de treball en centres o empreses estrangeres, fet que els permet fer front a reptes comuns com poden ser la millora de la pràctica educativa i qualitat docent del centre.

La valoració dels participants és altament positiva, motiu que encoratja a l’equip directiu del centre i als responsables de mobilitat de continuar la seva participació al programa Erasmus+. Els dies 16 i 17 de setembre responsables de la comissió de mobilitat han assistit a les jornades tècniques Erasmus+ a Valladolid per tal de continuar i millorar l’estratègia d’internacionalització del centre en el futur.

Erasmus+ (2014-2020) és el programa integrat de la Unión Europea (UE) en els àmbits de l’educació i la formació, joventut i esports, que ofereix oportunitats a totes les persones i de tots els sectors educatius (Educació Escolar, Formació Professional, Educació Superior i Educació de Persones Adultes). A Espanya, el programa Erasmus+ el gestiona el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE), que actua com a Agència Nacional del programa en els àmbits de l’educació i la formació i que està adscrit al Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Nota: Els projectes KA102-2018 “INS Garrotxa Finding your feet”, KA101-2018 “INS Garrotxa Connecting minds” i KA103 “Ins Garrotxa High Education “ estan cofinançats pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquesta nota de prensa és responsabilitat exclusiva de l’Institut la Garrotxa i ni la Comissió Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) són responsables de l’ús que pugui fer-se d’aquesta informació.

Info: INS Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics: