Alumnes de l’Escola de Música de Vic van realitzar una “gira” de concerts a les Escoles Bressol Municipals

Un dels concerts que es van oferir a una de les escoles bressol municipals
Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dimecres, dia 7 de gener un grup d’alumnes de l’Escola de Música de Vic (EMVIC) van fer un concert a cada una de les tres Escoles Bressol Municipals de Vic (EBMV): Caputxins, Horta Vermella i Serra de Senferm.

Un dels concerts que es van oferir a una de les escoles bressol municipals
Un dels concerts que es van oferir a una de les escoles bressol municipals

La petita orquestra simfònica estava formada per 12 músics entre 10 i 14 anys que van aportar una interessant varietat d’instruments: una viola, dos violoncels, un xilòfon, quatre violins, tres flautes travesseres i un clarinet. Els concerts van començar amb una breu presentació de cada un dels instruments i de cada un dels músics. El petit públic també va poder conèixer com es feia sonar cada instrument i escoltar el so característic de cada un d’ells per separat. Els músics van tocar un repertori de deu cançons tradicionals que els infants anaven endevinant després de sentir la melodia i, fins i tot, alguna la van acabar ballant. Al final de cada concert, els alumnes de l’Escola de Música de Vic i els de l’escola bressol van poder interaccionar els uns amb els altres. Els més grans mostraven als més petits els seus instruments perquè els poguessin tocar i fer sonar.

Després dels concerts, els alumnes de l’EMVIC van acompanyar i ajudar als infants durant l’hora dels àpats i de preparació de la migdiada. L’experiència va ser molt gratificant tant per als alumnes de les EBMVic com per als alumnes de l’EMVic.

Aquesta experiència forma part d’un intercanvi que es va iniciar el curs 2010-2011 i que es complementa amb una visita que realitzen els alumnes més grans de les EBMV a l’Escola de Música de Vic, on diferents grups d’aquesta escola preparen una petita audició.