Amb el nou sistema de recompte, gairebé es doblen les morts per coronavirus a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Salut ha culminat avui un procés d’ampliació de les dades que comunica diàriament sobre l’impacte de la Covid-19 a Catalunya.

Aquesta ampliació, amb l’objectiu de comunicar amb la màxima transparència possible, té a veure especialment amb les defuncions de persones: en aquest sentit, les dades donades fins ara eren oficials i recollien, a través dels hospitals catalans, les persones mortes en aquests tipus de centres. Però a partir d’avui, i seguint amb la premissa de donar la màxima informació que es té a l’abast, també es donen dades de defuncions a residències i a domicilis d’arreu de Catalunya. Això és fruit de l’acompliment de l’ordre donada pel Departament a les empreses de serveis funeraris de Catalunya de comunicar aquest tipus d’informació.

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 39.375 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 55.457 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari amb la Covid-19 un total de 3.855 persones.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 2.798 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.307.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 5.712 són professionals sanitaris i 5.755 professionals de residències.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 17.297 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel què fa a les residències de gent gran, un total de 5.229 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 7.069 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal i com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 7.097 persones fins a dia d’avui. D’aquests, 1810 han mort a una residència, 62 a un centre sociosanitari i 456 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Info: govern.cat
Foto: Hospital d’Olot – Martí Albesa