ANC denuncia “l’intent de xantatge” de la banca per intentar condicionar el 27-S i crida a no fer cas de les “amenaces”

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’entitat defensa que no hi ha riscos econòmics i es remet a un informe que conclou que una Catalunya independent seria part de la UE

L’ANC considera que el comunicat conjunt de l’Associació Espanyola de Bancs (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA) és un “intent de xantatge” a la societat catalana amb voluntat de “generar por i inseguretat”. A més, l’entitat afegeix que aquest posicionament no té base jurídica ni econòmica i es remet a un informe que conclou que una Catalunya independent seria part de la UE i de l’Eurozona, encara que l’estat espanyol s’hi oposés. L’ANC demana als catalans que no donin credibilitat a les “amenaces” que només pretenen “espantar injustificadament la població i condicionar la llibertat del seu vot davant el 27-S”.

Economistes per la Independència nega que la independència comporti riscos econòmics tal com defensa la banca espanyola i per argumentar-ho cita l’informe ‘Una Catalunya dins de la UE i de la zona Euro’. Un informe que conclou que una “Catalunya independent romandria sempre, durant i després d’un període transitori de negociació, dins la UE i dins de l’Eurozona, fos quina fos l’actitud inicial de l’Estat espanyol”.

A més l’ANC assegura que el Banc Sabadell i Caixabank són “bancs sistèmics” de la UE perquè des del 2014 estan dins del sistema de supervisió del BCE i, per tant, ja no depenen del Banc d’Espanya. Per aquest motiu, l’entitat afirma que “la liquiditat dels bancs i conseqüentment de les empreses i famílies està garantida pel BCE”.

“Els accionistes, clients, empreses i treballadors poden estar ben tranquils amb els seus valors, dipòsits i llocs de treball, atesa la responsabilitat amb què el Parlament el Govern i la societat civil estan duent el procés”, afegeix l’ANC a través d’un comunicat. Barcelona (ACN).