Anna Navarro Descals, nova ambaixadora d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde Pep Berga li ha fet entrega de la insígnia d’Olot, després de signar en el Llibre d’Honor de la Ciutat.

La d’aquest dijous a Olot és la primera visita d’Anna N. Schlegel a la ciutat després que la prestigiosa revista Analytics Insight l’hagi reconegut com la dona més influent en el món de la tecnologia durant el 2020.

Anna Navarro Descals s’ha convertit aquest dijous 1 d’abril en la 25a ambaixadora d’Olot. Nascuda a la ciutat l’any 1968, Anna N. Schlegel viu actualment a Califòrnia on és vicepresidenta de NetApp, l’empresa número 1 del món en l’emmagatzematge de dades.

La revista Analytics Insight ha reconegut Anna N. Schlegel com la dona més influent del món en el sector tecnològic del 2020. La publicació ha destacat la trajectòria professional de l’olotina que fa deu anys va incorporar-se a NetApp i que actualment dirigeix un equip de 200 professionals.

Anna N. Schlegel, que ha estat una de les fundadores i presidenta de Women in Localization, s’ha convertit en una referent en el món de la tecnologia. Llicenciada en Filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, Navarro va traslladar-se a viure a Berlin on va cursar Filologia Alemanya a la Universitat de Humboldt durant la dècada de 1980. Al 1992 es va instal·lar als Estats Units. Hi va crear una empresa de traduccions abans de fer el salt al món tecnològic amb Cisco en el seu primer contacte amb el món de l’enginyeria. Des de fa deu anys, Anna N. Schlegel és la vicepresidenta de NetApp, l’empresa nord-americana de serveis i gestió de dades amb seu a Silicon Valley.

Col·laboradora de l’Aula Magna Business School que treballa per formar dones d’empresa en estratègia, Anna N. Schlegel s’ha convertit aquests últims mesos en un dels persones amb més presència als mitjans. A més de la seva trajectòria professional i com ha arribat a convertir-se en la dona més influent en el sector tecnològic (“arriscant, aprenent i no desanimar-te quan et diuen no”, ha assegurat), l’Anna ha destacat la seva vinculació amb Catalunya i la ciutat d’Olot, que avui l’ha convertit en ambaixadora de la ciutat.

L’Alcalde Pep Berga, acompanyat de la regidora Adriana Francés, ha fet entrega a Anna Navarro Descals de la insígnia de la ciutat després de signar en el Llibre d’Honor. En aquest sentit, l’Alcalde ha subratllat “l’estima que l’Anna demostra contínuament cap a la ciutat i com segueix permanentment l’actualitat gràcies, precisament, a les noves tecnologies”. “Recordo que el dia que li vaig proposar ser ambaixadora de la ciutat, no va dubtar ni un minut i va acabar amb un “visca Olot!” que sovint acompanya les seves publicacions a xarxes socials” (@annapapallona) ha afirmat Pep Berga.

Imagen

Imagen

El Consell d’ambaixadors/res de la ciutat d’Olot

Amb aquest nou nomenament, Olot ja disposa d’un total de 25 ambaixadors/es. Ara fa nou anys, el 14 de juny de l’any 2012 mossèn Joan Soler Ribas – missioner a la diòcesi de Dapaong, al Togo – va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció honorífica. Des de llavors, la matemàtica especialista en càlcul de trajectòries interplanetàries, Elisabet Canalias Vila, la científica investigadora de la Universitat de Brussel.les Adriana Sánchez Danés o Marc Boix Bruguera, metge i fundador de l’ONG Health US Nepal han estat alguns dels olotins i olotines que han rebut aquest reconeixement de la ciutat. El darrer en ser proclamat ambaixador ha estat el vulcanòleg Xavier de Bolós, un referent internacionals en el món de la vulcanologia.

Les persones nomenades ambaixador/es d’Olot han estat:

1.     Joan Soler Ribas

2.     Carles Bosch Cos

3.     Martí Bassols Coma

4.     Egar Illas Arau

5.     Dani Arbós Daró

6.     Pau Figueras Barnera

7.     Marc Güell Cargol

8.     Anna Vila Espuña

9.     Remei Capdevila Werning

10.  M. Carme Mateu Pagès

11.  Joan Lluís Albella Corredera

12.  Elisabet Canalias Vila

13.  Aniol Salvador Soy

14.  Amèlia López Huix

15.  Francesc Artigas Ventolà

16.  Alba Oliveras Ferrer

17.  Irene Solé Canet

18.  Ester Sala Bosch

19.  Xavier Canalias Tercero

20.  Valentí Canal Font

21.  Anna Vilanova Bartrolí

22.  Adriana Sánchez Danés

23.  Marc Boix Bruguera

24.  Xavier de Bolós

Info i fotos: Ajunt. Olot